• fotograf çekmeye yeni başlayanlar için ideal bir makina; ucuz ve basit. ayrıca kaliteli fotograf veriyor.
    genellikle standart lens'i olan 50mm lik objektif ile bulunur, ağırlığı 970 gr dır. *bir süre bu objektif ile çalışmak kullanıcıya netlik ve ışık ayarlama deneyimi kazandırır,zaten bir süre sonra bu objektif kullananı kesmemeye başlar ve 50-100 ytl arası bir fiyata 28-80mm, 28-90mm, 28mm, 35mm lik bir lens bulunur ve artık yakınlaşarak yada geniş açılı fotograflar çekilmeye başlanır. makinaların handikapı genellikle pozometrelerinin zamanla iptal olmasıdır, bunun nedeni pozometrenin içindeki maddenin * 15 sene ömrü olması ve elimize geçtiğinde çoktan ölmüş olmasıdır.
    makinayı alırken kasasına dikkatlice bakmak gerekir, çok çizilmiş yada ezilmiş bir kasa doğal olarak çok hırpalanmıştır. vizörden bakınca temiz bir görüntü vermesi gerekir, perdesine dikkat etmek gerekir zenitler bez perdelidir, yanmış bir perde hiçbir işe yaramaz. bunların yanı sıra makinanın içindeki aynanın temiz olmasına, içinin paslı olmamasına dikkat etmek gerekir, makinayla birlikte alınan objektifin de temiz olması, camının çiziksiz olması, çevirirken problem çıkarmaması da önemlidir. ayrıca makinayı aldığınız yerden de şöyle bir haftalık bir deneme süresi de kopardınız mı iş en önemli kısma gelir. hemen standart bir film alınır ve her netlik/ışık/hız ayarında resimler çekilir ve film tab ettiririlir, fotograflarda bir sorun yoksa işlem tamamdır.

    son olarak zenit 12xp yeni başlayan biri için mükemmel bir seçimdir, ilerleyen zamanlarda eklenecek yeni lenslerle bir canavara dönüşebilir.
  • fotoğraf sanatına başlamak isteyenler için en ideal fotoğraf makinasıdır. diyafram, enstantane, derinlik, netlik gibi fotoğrafçılığın karmaşık gibi görünen kavramlarını kendi ellerinizle sonuca kavuşturabilirsiniz. tam 1 kilodur; yolda yürürken omzunuza vurur dökme demiri ben burdayım der. tam bir öğretmendir.
  • temizleri antika değerinde, hakkı verilerek kullanılmış çalışır durumdaki (çoğunlukla self timer çalışmaz) zenit 12xp 90 tl civarınadır. mc helios-44m-4 58mm 1:2 objektif ile bulunabilir.

    zenit 12xp inceleme
  • buradan da zenit 12xp kullanma klavuzu'na ulaşabilirsiniz. malesef ingilizce ama o da bir şeydir değil mi.
    http://www.butkus.org/…n/zenith_12/zenith_12-xp.pdf
  • perdesinin yırtılması ile beni resmen yarı yolda bırakmış makine. sorduğum hic bir tamircide bulunamayan perdesi sebebi ile yaklaşık olarak bir aydır yatışa çıkmış bulunuyor. ona perde bulamamam son derece üzücü, zira onun gibi ne istedigimi bilen bir makine bulamadım henüz.
  • perdesi yırtıldığında oldukça zor bulunan, altında made in ussr yazısının bulunduğu sovyet makine. perde sorunu dışında, analog makinelerde hem reel hem hem ideada gerçek bir ağırlığı olan makinedir. hayyam pasajı'nda gayet 100 liraya bulunabilinecek bir makine.
  • fotoğrafçı bir arkadaşım sayesinde tanıştığım makine. en kısa zamanda bi tane almayı düşünüyorum. fotoğrafçılığa başlamak için geç değildir umarım.
  • deklanşörü; adeta bileğine içeriden tükürüp nah çeken iğrenç arkadaş gibi "şlaaakks!" yapar bunun. sarsıntılı yarim benim. zenit e gibi bi smooth criminal'dan yıllar sonra yapılmaya başlanıp buna dikkat edilmemesi de tuhaf... karanlık çekimlerde karşılaştırmadım gerçi, görüntü bulanıklığı yaratıyor mu emin değilim.
  • zamanında benimle yaşıt,* çok temiz bir tanesini bulup aldığım, daha doyamadan havaalanı bekleme salonunda bir şekilde çalınan ve bir daha o temizlikte benzerini bulamayarak bir çağı kapattığım slr.
  • aile evinde hatıra avına çıkıp keşfettiğim, halet-i ruhiyyesinden pek anlamadığım fakat yakın zamanda beni tamirci arayışına sokacak olan fotoğraf makinesidir.
hesabın var mı? giriş yap