• senelerce kendi psikolojik sorunlarıyla ugraşan, miamide tek olayı parti olan üniversiteyi zar zor bitiren, nyudan parayı basıp yalandan diploma alan ve son senelerde full time iş olarak luccada kankalarıyla evlenecek paralı birini arayan bu kız da sonunda ünlü oldu demek. yeni türkiyeye hoşgeldiniz.
  • babasının küçük kızı. hal ve hareketlerinin söylediği bu.

    doğal olduğuna dair yorumlar var. bu yorumlar, şaşırtıcı değil çünkü mesaj olarak bunu vermeye, bunu yaşıyor görünmeye çalıştığına inanıyorum. yorumlardan anlaşılıyor ki, bunda başarılı da oluyor.

    kanımca, iki farklı olasılık var: çocukluğunda olmadığı bir kişiye -sırf sevilmek ve kabul görmek için- bürünmüş ve bugün geldiği noktada hala o büründüğü kişi olarak yola devam ediyor. yani, doğal olmadığını neredeyse kendisi bile bilmiyor.
    ikincisi: ta çocukluğundan gelen, üzerine yapışmış bir elbise yok. sonradan doğal olmanın kazandıracağını düşündüğü için aklı erdikten sonra aldığı bir elbiseyi bilinçli giyiyor.

    doğal biri olsaydı, en doğal göründüğü anda bile detayların tamamında (kıyafet, saç, hareketler, mekan, vb.) çok ciddi bir ön hazırlık yapıldığı göze çarpmazdı. bunun yanı sıra, bir saniye sekmeden daima gülümsemesinden kelime seçimlerine; eş, balayı, gelinlik tercihlerine kadar her türlü seçimi, hırslı bir yapısı olduğu ve başka insanlar tarafından beğenilmeye, onaylanmaya öncelik verdiği izlenimi bırakıyor. yaşamının her anını sosyal medyadan bu kadar paylaşmaya hevesli oluşu da bu tabloyla uyumlu. mükemmeliyetçiliği sayesinde (!) her detayda doğal olanı önden tasarlıyor; doğal olduğunda "aferin" alacağına inanıyor gibi görünüyor.

    kısaca, o da herkes gibi kendine göre en doğru bildiğini yapıyor. doğallık, insanın derisinde değilse, üzerinde ancak bu kadar durabilir zaten.

    öte yandan, yaptığı çalışmalar, yazdığı yazılar, vermeye çalıştığı katkılar, takdir edilesi. babasının ya da eşinin dizinin dibinde oturmayı seçebilirdi. (ki, hırsı buna izin vermeyeceği için bunun ne kadar seçimler dahilinde olduğu tartışılır.) fakat bu, toplumda kimse tarafından yadırganmazdı, orası net.
  • bu ablanın tedx konuşmasını izlemiştim bugün youtube da tekrar karşıma çıktı kimdir necidir diye bir araştırma yaptım bir insan burak yılmaz'ın eski sevgilisi şeyma subaşı ile kankaysa bırak özşevkati kendisine özsaygısı yoktur
  • bakımlı ve zengin olduğu için güzel görmemişlerin gözünde "hollywood filmlerinden fırlamış gibi boy göstererek güzelliğine hayran bırakan kadın." kapsamında değerlendirilebilecek, tok ve kalın bir ses tonuna sahip olduğu için "karizmatik ve sıradışı" şeklinde nitelendirilebilecek psikolog. bahsettiği "öz şefkat" olayını kazakistanlı bir çift ülkemiz sınırları içerisinde çoğu ilde düzenledikleri seminerler aracılığıyla neredeyse 20 yıldır insanlara aktarıyor ve düzenledikleri tibet seyahati ile yaşatıyor. konuyu ülkemizde bir ilkmişçesine pazarlayıp mesleki açıdan isim duyurmak istemesi anlaşılır fakat ruhani öğretilerin kökeninden bahsetmeyip amerika'da x kişisinden öğrenip etkilenmesi ve etkilemeye çalışması yavan kaçıyor. en dikkat çekici yanı ne güzelliği, ne ortalama başarısı, ne tedx konuşması, ne de burjuva yaşamı. en dikkat çekici yanı en yakın arkadaşının selin imer olması...
  • izlerken sabahattin ali'nin satırlarını hatırlatan popüler psikolog; "dünyada hiçbir lisanda bu kabiliyet yoktur. saatlerce konuşup hiçbir şey ifade etmemek kabiliyeti..." (bkz: içimizdeki şeytan)
  • yahu ciddi insanlara sağlığınızı emanet edin. üstteki suserlerimiz yazmış; saçma bir üniversite mezunu diye. nereden mezun olduğunu bimesem de sahici görünmeye çalışan yapmacıklık, paketle içi doldurulmaya çalışılan boşluk, kelimelerden vücut diline, kurgudan dekora bağırıyor. o unvanı aldı diye psikologdan saymayın, çapı en fazla yaşam koçluğuna yeter. mesele şema terapiyse istanbul da alp karaosmanoğlu hoca ve psikonet ekibi, ankara da aslan gibi şema terapi enstitüsü ve ekibi var.
  • sunumu izlediğim ilk anda aklıma "yansın geceler, pelinsu eceler" dizesi geldi.dizelerin geçtiği şarkı şu şekilde..

    yapmacık ve şımarık bir duruşu var. "öz şefkat" yanında biraz da "öz eleştiri" alalım ki egosentrik, narsist çizgilerden uzaklaşalım azizim..
  • tedx'te bir konuşması var. bundan yıllar sonra o konuşmaya bakıp, ne denli utanç verici şeyler anlattığına ikna olacaktır. kendisini geliştirirse elbette. ancak bir şeye anlam veremeyecek. orada, onca basitliğe rağmen kendisine alkış tutan kalabalığın motivasyonuna. evet, buna anlam veremeyecek.
    bizim de bir türlü anlam veremediğimiz gibi.
  • takip etmiyorum ama bir süredir babası ve babasının hastalığıyla ilgili paylaşımları düşüyor önüme. bu süreci babasının o kadar yanında, o kadar ‘evlat’ ve o kadar zarafetle atlatıyor ki kendisine hayran oldum desem yeridir. duygu sömürüsüne düşmeden, bakın ne güçlüyüm ayakları yapmadan, samimiyetle bir ailenin sonu belli bir süreçteki ellerinden gelenin en iyisini yapma çabası.
  • 5 dakika katlanamadım üslubuna ve konuşmasına.
    psikolog olarak katiyen tercih etmezdim.
hesabın var mı? giriş yap