• university of maryland'da sanal topluluklar uzerine arastirmalar yapan bir ogretim gorevlisi.
  • tagline'i su sekil:

    "technosociology: our tools, ourselves..."

    tools derken? korkmadim degil hani.
  • low level bilgisayar programcılık background'u olan ileri zekalı ve konuşması aynı seviyede hızlı ve bazen zor anlaşılır bir kadın.
    artık univ. of north carolina'da görevli.
    http://www.youtube.com/watch?v=pvjlivninou

    bu da blogudur:
    http://technosociology.org/
  • dün radyoda dinledim, facebook un zamanın deresi olduğunu söyledi. herkes dere kenarında buluşurken bunun dışında kalmanın sosyalleşmenin dışında kalmak anlamına gelebileceğini ifade etti. yapılan son araştırmalara göre bilgisayarı sosyal ağları kullanan insanların asosyal değil günlük yaşamda da daha sosyal kişiler olduğu sonucuna ulaşılmış. tabi bu genel bir sonuçtur her zaman böyle olmayan örnekler gösterilebilir diye ekledi. konuşmasından zeki birikimli biri olduğu hemen anlaşılıyor. düşüncelerini olasılıklı ve yargılamadan ifade ediyor; iyi ya da kötü demiyorum tespit ediyorum diye sık sık vurguluyor. tam bir örnek sosyal bilimci dili; suçlama, dayatma, gerginlik yok anlamaya çalışmak var. haklılığına yüzde yüz inanan insanlarla dolu düşünce evrenimize çok gerekli bir ses olduğunu düşündüm.
  • http://globalpublicsquare.blogs.cnn.com/…g-to-many/ adresli ifade özgürlüğü yazısında ekşi sözlük'ten ve sedat kapanoğlu'ndan da bahsetmiştir.

    ilgili yazı sayesinde ekşi sözlük'te programcıdan çok avukat çalıştığını da öğrenmiş olduk.
  • son bir haftaki olayları ingilizce takip etmek isteyen yabancı tanıdığınız varsa gönül rahatlığıyla kendisinin twitter hesabını önerebilirsiniz. takip edip iletmekle kalmayıp konuyla ilgili iki yazı da yazdı, fakat günlerdir iç boğucu haberlerden vakit bulup okuyamadım henüz.
  • internet yasagi devletinden nsa devletine geçerek çag atlayacagimiz su günlerde sunu okumakta yarar var :
    http://arxiv.org/…p/arxiv/papers/1403/1403.7400.pdf
    ("bu çok bilimsel, bir sey anlamadim" diyenler için :
    http://www.theatlantic.com/…d-into-big-data/360416/ )
  • akıllı telefonu google nexus'ın erkekler için tasarlandığını ve "dişi elleri"ni bu cihazla fotoğraf çekmek için kullanamadığını söyleyen kişi:

    https://medium.com/…y/its-a-mans-phone-a26c6bee1b69

    yav hee he, siz kadınlar akıllı telefon piyasasında bile dışlanıyorsunuz. biz erkekler, telefonları sadece kendimiz fotoğraf çekebilecek tarzda tasarladık.

    allah akıl fikir dağıtırken bu arkadaş kafa izni filan almış sanırım. bir de üniversitede derse giriyormuş. bundan ders alan öğrencilere yazık.
  • sosyalbilimcigözlemciliğiteknouzmanlığından bir dal olarak berkin elvan'ın cenazesi ertesinde new york timesda opinion formu/adında paylaşılan yazısının girişinden bir pasajı buraya aktarıyorum. dileyen semptomlarını okusun. gündemi nedir ortaya koysun. beni fişekleyen "you might expect" kısmı oldu. bakalım siz neler göreceksiniz. bi de hemen ismin ardından gelen okul adına bitiyorum*.

    "no formal organization made the call ... protests like this one, fueled by social media and erupting into spectacular mass events, look like powerful statements of opposition against a regime. and whether these take place in turkey, egypt or ukraine, pundits often speculate that the days of a ruling party or government, or at least its unpopular policies, must be numbered. yet often these huge mobilizations of citizens inexplicably wither away without the impact on policy you might expect from their scale."
    http://www.nytimes.com/…ion/after-the-protests.html
  • ted konuşması yapan sayılı türklerden:

    https://www.youtube.com/watch?v=mo2ai7esnl8
hesabın var mı? giriş yap