• caddebostanda, ogün sokağın hemen girişinde solda mütevazı bir yeme içme mekanı.
    barlar sokağının paralelindeki sokakta, caddede caddebostan zeynel'e gelmeden solda kalıyor başka bir değişle.
    adresi geçelim, detaylara gelelim...
    bi kere, bankacısından, mağazacısına, emlakçısından, doktoruna, eczacısına, evde yemek yapmaya üşenenine kadar, mideleri bayram ettiren, boyundan büyük işler yapan bir yer burası...
    mesela çorbaları enfes ötesi...menüsü var haftalık, doyurucu sağlıklı.
    kaliteli yağlar, on numara malzeme, en iyisinden et.
    yani bildiğin ev yemeği, annne yemeği...
    ahçısı cengiz, bolu mengen mezunu, gencecik, tertemiz bir çocuk.
    sahibi ise sohbette, muhabbette, her öğlen gelenleri ağırlayıp, gülümsetmekte usta, gencecik, umut vadeden bir genç girişimci; kenan.

    özetle derim ki, gidin, yiyin kardeşim.
    olmadı eve isteyin.
    reklam değil hepisi gerçek.
  • kadıköyden moda caddesine girdiğinizde. add'nin falan oralarda yeni açıldığını farkettiğimiz bir kahvaltı salonu. yeme içme mekanı. içerisi çok şirin ve malzemeler de çok taze. bahçesi de var. zamanla moda ahalisinin uğrak yerlerinden biri olma potansiyeli taşıyan bir yer.
  • bahçesine bayıldığım kadıköy mekanı. dışarıdan pek anlaşılmasa da içeriye girdiğinizde mekanın ferahlığını hissediyorsunuz. organik beslenme furyasına ilaç olmuş resmen.
  • zeytin ağaçlarıyla örülü kozasında saklanırcasına ve denizle iç içe, kıyıdaki dalgalarıyla sarmaş dolaş kendi halinde bir kahvaltı ve balık mekanı.

    tam zeytinalanı kavşağında, urla istikametinde üçkuyular'dan 25 km. uzaklıkta. gündüz son derece sakin, telaşsız. öyle ki adım atsanız ayaklarınızı sokabileceğiniz dip dibelikte bir kucaklaşmayı yaşıyorsunuz mavilikle. serçe parmak büyüklüğündeki balıklar sanki türk yıldızları gibi o sakin suları büyük bir hızla yararak senkronize hareket ediyor ve sizi yalnız bırakmıyorlar misafir olduğunuz an boyunca. insanın gözü ister istemez bu pırıl pırıl berrak sudaki dalgalanmaya dalınca da, oradaki çakıl taşlarından farksız bir hale gelebiliyorsunuz.

    servis elemanları çok nazik. bizimle ilgilenen ayhan bey, 1999'dan bu yana hizmet verdiklerini söylüyor gururla. iki yarım ekmeğe balık, cola, meyva suyu ve çaylara toplam 22 tl ödeyip kalkıyoruz. rüya gibi bir atmosfer ve tertemiz bir mekan için inanılmaz uygun. arzuya göre çipura, levrek, dil, barbun da hazırlanıyor ancak mevsimi olmadığından midye tava yapmadıklarını söylüyor. ekmekler hem tazecik, hem de hafif kızartılmış ve domat, roka, soğan ile çeşnilendirilmiş. yarım limon eşliğinde büyük bir kağıda sarılı olarak getiriliyor masaya.

    akşam ki çehresi ise efkar dağıtmak için gelenlere gülümsüyormuş. rakı - balık muhabbeti anlayacağınız.

    bunca zamandır nasıl olup da ekşi sözlük yazarları tarafından yazıya süzülecek bir keşifte bulunulmadığının şaşkınlığıyla, bir dahaki gelişte kahvaltısını deneme düşüncesiyle kalkıyoruz istemeden.

    yolunuz düşerse en azından bir çay, kahve içmenizi öneririm. bir demet huzurla karşılaşıp, yeşil ve mavinin bütünleşmesinden yeniden doğan yeni bir siz olmanızı istediğimden. şehir hayatından uzak...
  • kadıköy add civarında çok şirin bir kafe .
    dün oturup bir şeyler yiyip içelim dedik . yemekte oluşan ufak bir hatadan dolayı bizden hesap almadılar . parayı uzattık , ''kabul etmeyiz lüften'' dedik '' öyle şey olur mu bir yemek ısmarladık altı üstü'' dediler . çok hoşumuza gitti . bundan sonra doğum günü , mezuniyet yemeği gibi organizasyonlarımızı burada yapacağız .
  • kadıköy'de kazıklanmadan, ferah ferah arkadaşlarınızla oturabileceğiniz, ustelik akşamları kalkmak istemeyeceğiniz bir mekan. fiyatları makul, menüsü lezzetli, biraları buz. bahçesi geniş ve yemyeşil.
  • fatsa da hastane karşısına açılan çiçeği burnunda süper ötesi kafe ve restoranın adıdır .

    mekan sahiplerinin sıcak karşılaması, samimi sohbetleri, lezzetli yemekleri ve uygun fiyatlarıyla mutlaka gidilesi görülesidir.

    modern dekorasyonu , iç mimarın titiz çalışmalarıyla fatsa da eşi benzeri olmayan bir mekan konumundadır.
    belediyenin bozuk yolları yenilemesi ile çok daha işlek hale geleceğine inandığımız restoran /kafe fatsamıza hayırlı olsundur.
  • asıl adı zeytin kafe bar olan moda caddesinde ki kadıköyün en güzide yeri. eskiden müdavimi olduğum şimdilerde pek sık uğrayamadığım mekan. kahvaltıda sunulan akhisar zeytinleri imzalarıdır. yoğun geçen bir günü betonun yeşille buluştuğu bahçesinde bir şeyler yudumlayarak noktalayabilirsiniz. hem yemekler hem alkollü içecekler sunduğu hizmete göre oldukça uygundur.
  • muhteşem bir bahçesi vardır. fiyatları çok uygundur. kadıköy moda caddesinde yer alan mekanın çalışanları da çok güler yüzlüdür. bir kez bu mekana gittiyseniz sonrasında hep gitmek istersiniz.
  • kadıköy modada dışardan küçük gibi duran, içeri girdiğinizde kocaman bahçesi olan beğendiğim mekan.
hesabın var mı? giriş yap