• hiit bir düzen sağlıyor insan zihnine.
  • zihnin yeterince açık olduğunda keşke olmasaydı diye üzülündüğü için tavsiye etmediğim yöntemlerdir. bu ülkede aydınlanılmaz arkadaşlar kendinize eziyet etmeyin. az şey bilin mutlu ölün.
  • (bkz: aldatılmak)
  • (bkz: mat-1)
  • güneşin doğmasına yakın sabah koşusu yapmak.

    o sessizliğin zihninize girmesine izin vermek.
  • zihin açma, farkındalık yaşama ve her türlü aydınlanma deneyimi yaşamak için bilen kişilerin tecrübelerini aktarmasını, yeşillendirmesini talep ettiğim başlığı oluşturmuş bulunmaktayım.
  • var mıdır diye merak ettiğim yöntemlerdir.
  • – dişinizi fırçalarken farklı elinizi kullanın: araştırmalar, beynin diğer tarafını çalıştırmanın dokunsal bilgiyi kontrol eden beyin korteksindeki bölümde hızlı ve önemli bir genişlemeye neden oluyor. diş macununu da baskın olmayan elinizle açmayı ve sürmeyi unutmayın!

    – sabah rutininizde sıra değişikliği yapın: kahvaltıdan sonra giyinmeyi deneyin, işe giderken farklı bir radyo kanalı dinleyin. araştırmalara göre, bu değişiklikler beyin aktivitesinde ciddi artışa yol açıyor. görev ne kadar rutin ve otomatik olursa, söz konusu aktiviteler de o kadar düşüyor.
    - hep gözünüzün önünde olan objeleri ters çevirin: aile fotoğrafları, takvim veya saat gibi objeleri ters çevirmeyi deneyin. nesnelere sağ tarafından bakmak, beyninizin bilgiyi işleyen sol tarafı onu anında etiketlendiriyor ve dikkatinizi başka bir tarafa yönlendiriyor. ancak tersini yaptığınızda beynin artistik sağ tarafı devreye giriyor ve şekilleri, renkleri ve ilişkileri bir yapboz gibi birleştirmeye başlıyor.
    – koku duyunuzla yeni bir bağlantı kurmayı deneyin: muhtemelen günün başlangıcını kahvenizin ya da çayınızın kokusuyla hangi ara ilişkilendirdiğinizi unuttunuz. alıştığınız koku haricinde yeni bir kokuyla bağ kurmak, yeni nöral yolları alarma geçirir.

    – arabanızın camını açın: beynin anıları işleyen hafıza bölümü hipokampus, zihinsel bir harita yaratmak için koku, ses ve görüntüleri ilişkilendirir. camı açmak bile bu döngüye yeni materyaller katar.

    – bozuk paralarla oyun: beyin, nesneler arasındaki ayrım için görsel ipuçlarına dayalı çalışır. ancak objelerin ne olduğunu dokunarak anlamaya çalışmak beyin kabuğundaki aktivitelerde artışla neden olur. bu yöntemi en iyi, bozuk paralarda, gözünüz kapalıyken değerini tahmin etmeye çalışarak test edebilirsiniz.
    – gördüğünüz bir nesneye alternatif olabilecek 10 şey sayın. örneğin, sineklik tenis raketini, küreği vs. andırabilir.

    – süpermarketi ‘tarayın’: raflarda en kârlı ürünler hep göz hizasında olduğundan, aslında alışveriş yaparken ‘herşeyi görmezsiniz’. marketteki herhangibir koridorda durup hiç görmediğiniz bir ürün bulmaya çalışın ve onun etiketini okuyun. almak zorunda değilsiniz elbet, beynin rutinini kırın yeter.
    – daha çok sosyalleşin. araştırmalar, sosyal faaliyetlerden uzun süre mahrum kalmak idrak yeteneğinde olumsuz etkilere yol açıyor.
    kaynak : https://www.rd.com/…rain-exercise/#slideshow=slide1
hesabın var mı? giriş yap