• bana göre bir insanın sahip olacağı en büyük hazinedir.
  • kıymeti paha biçilemez durumlardan biri. tıpkı huzur gibi.

    zihin berrak olmadığı sürece hep bir tereddüt veya tutulma halinde oluruz. yaptığımız işler, konuşmalar içimize sinmez; memnun olmayız. ancak emin olduğumuzda attığımız adımlar öyle mi?

    'zihnimizin içine sinmesi' durumu diyorum ben buna. berrak zihinler.
  • bana göre de bir insanın sahip olacağı en büyük hazinedir.
  • başarıya gitmek için olmazsa olmaz bir durum.

    kafa bulanık olunca işler b.ka sarar çünkü..
  • yuksek iq anlamina gelir.
  • zamanımızın en büyük derdi bu. zihin hijyeni de denebilir. bilgi edinmek zor değil, çok kolay, asıl zor olan gerekli bilgiyi edinmek. yoksa hayatımız (çoğumuzun olduğu gibi) gereksiz ve otuz saniye sonra unutacağımız bilgileri öğrenmekle geçiyor. zihninin kapasitesi sınırlı, bunu kabul edersen, bunu bilmeye gerçekten gerek var mı? diye soruyorsun. gerçekten bunu öğrenmeye, okumaya zaman ayırmalı mıyım? buna dikkatimi vermeli miyim? buna dikkatimi verirsem, nelerden dikkatimi kaçırmış olurum?

    doğru hayatın yolu doğru şeylere dikkat etmekten geçiyor. neyin doğru olduğunu da çoğu zaman yanlış şeylere dikkat ederek öğreniyoruz. bir konuyla ilgilenip, sonra ilgilenmeyi bırakabilmek, sevmediğin kitabı okumadan, sevmediğin insanla daha fazla zaman geçirmeden, manasız bütün tweet'lere bakmadan, bütün haberleri öğrenmeden bir kenara bırakabilmek bu zamanın süper yeteneklerinden biri.
hesabın var mı? giriş yap