*

  • bireyin sahip oldugu gorus ve dusunceler ile bu ogelerin bireyin zihnindeki sunumunun kagit ortamina tasinmasi.
  • her disiplin kendi özel anlamını yüklüyor. bir tıpçı, bir eğitim bilimci ve bir coğrafyacı aynı masada aynı kavramdan üç ayrı anlamı hiç zorlanmadan çıkarabiliyor. aynı kavramın üzerine üç disiplin üç farklı elbise giydiriyor. dinleyen ne yüklüyor bilmem.
  • özellikle eric gibi veri tabanlarında thinking map şeklinde geçen haritalardır. kalıcı öğrenme amacı taşır. ilk kullanımı öğrenciye not tutturma üzerineydi ama zamanla kavramsal çerçeve sunabildiği anlaşılmıştır. dersi eğer sunuş stratejisiyle veriyorsanız size çok yardımcı olur. zaten suan ekrandan farklı bir strateji uygulamak oldukça zor. iyi geceler.

    bi de şey. concept map yani kavram haritalarıyla oldukça karıştırılır kendisi hani su tasarlayıcısının amerikalı eğitimci (bkz: joseph donald novak) olduğu. hıh işte o. farkları şey: zihin haritasında çocuk resim cizebiliuo e tabi sen kullanıyorsan sen de çiziyorsun o şekilde. ama novakın haritasında sadece kavramlar ve onları ilişkilendiren minik yönlendirmeler var okların üzerinde bulunur bu yönlendirmeler. renk ve resim yoktur. tekrar iyi geceler. (kime? elbette bana)
  • zihin haritası kelimeleri ve düşünceleri birbirine bağlamak ve bunları bir anahtar kelime veya düşünce etrafında toplamak için kullanılan bir diyagramdır. düşünceleri oluşturmak, görselleştirmek, tasarlamak ve sınıflandırmak ile birlikte, eğitim alanında, organizasyonda, problem çözümünde ve karar alma süreçlerinde kullanılır. bilgiler arasındaki anlamsal ya da diğer bağlantıları gösteren ortası resimli bir diyagramdır. genellikle, diyagramlar, resimler, sözcükler ve çizgiler içerir.
hesabın var mı? giriş yap