• fantastik bi ürün kesinlikle....
    mailde gecen adresin üstüne gelince google mapte adresi göstermesi, telefon numarasına tıklayınca skype ile numarayı çevirmeye kalkması gibi manyaklıklarla yarmış bitirmiş uygulama.
    bunu seven bunu da sevdi (bkz: meebo)
  • bunun bir de paylaştırılmışı çıkacakmış.
    (bkz: shared zimbra)

    http://www.sharedzimbra.com/

    (bkz: ne kadar yakında)
    (bkz: pek)
  • kesinlikle enterprise duzey yazilimlar ile entegre edilmesi icin yaratildigini dusundugum urun. yahoo satin aldi bu gencleri.
  • istanbul üniversitesinin yeni mail sunucusu mu demeliyim ne demeliyim bilmiyorum. güzel olmuş da, öğrenci numarasını mail adresi olarak vermek pek mantıklı gelmedi bana.
  • tübitak'ın yeni mail sunucusudur.
  • şöyle 2-3 bin dolarlık ortalama bir server üzerinde yüzlerce kullanıcıyı sırf donanım maliyetiyle cross-platform kaynaştırabilecek en ideal fiyat/performans çözümüdür. tüm kullanıcıları web mail üzerinden bağladığınızda platform bağımsız aynı yapıyı her yerde kullandırabildiğiniz gibi client üzerinden kalkacak yük büyük bir artı olarak geri dönüyor. elbette beleş versiyonunun bir takım sınırlamaları var. mesela open source sürümüne activesync desteği sağlamak için biraz kanırtmak gerekiyor ancak misal 250 kullanıcıyı exchange'le entegre etmeye kalktığınızda sadece microsoft'a bayılmanız gereken para minimum 30 bin dolardır. o da her şeyi tek bir windows serverda çalıştırağınızı varsayarsak. 250 kullanıcıda hem ad hem exchange'in ıkınmadan çalışabilmesi için gereken server da en az 6-7 bin dolar seviyelerinden başlıyor. işin içine nlb, ha, sanallaştırma vs. de girdiğinde her şey için en az iki kere para ödenmesi, anti-spam, anti-virüs gibi üçüncü parti çözümlerin de gerekliliği aradaki maliyetleri kat be kat arttırıyor. özellikle it'ye büyük bütçeler ayıramayacak ya da aradaki devasa maliyet farkına değecek denli ihtiyacı olmayan firmalar için olabilecek en iyi alternatiflerden biridir zimbra. düşünün ki aynı skalada (250 kullanıcılı diyelim) iki firmadan microsoft'u tercih edenin ilk kurulumda servis ve danışmanlık maliyetleri hariç 50+ bin dolar bütçe ayırmak zorunda olduğu mail olayına diğeri ıvır zıvır maliyetler dahil en fazla 10 bin dolar o da belki harcayacak. elbette it'ye yılda milyon liralar harcayan firmalar için önemsiz bir miktar ancak o paraları başka yerlere harcamak zorunda olan şirketler açısından hayat öpücüğü gibidir zimbra ve benzer open source ürünler.
  • berbat bir mail sunucusudur. üniversitemiz kullandığı için mecbur kalıyorum buna. saldırılara bu kadar acık bir sunucu görmedim ben.
  • bugüne kadar kullandığım mail sunucuları içerisinde tartışmasız en berbat olanı.

    öncelikle hergün onlarca spam mail geliyor. üstelik başka mail serverlarında örneğine en son 2000'li yılların başında rastlasığım afrika'da dedeniz öldü miras kaldı mimvalli şeyler. daha bunları otomatik olarak filtrelemekten aciz. öte yandan bir de şirketlerin kurumsal web sayfasından mail adresimizi bularak yolladığı kurumsal spamler var. bunlar için filtre de girseniz, göndericiyi de engelleseniz önünü almak mümkün değil. son olarak da ayda en az bir iki defa kendini mail yöneticisi olarak tanıtıp şifre isteyen dolandırıcılık mailleri geliyor. yıllardır bunların hiç birine çare olamadılar.

    zimbra'nın kullanım deneyimi de bir o kadar boktan. belli bir süre içinde maili yazıp göndermek zorundasınız. aksi halde sayfadan atıyor üstelik yazılanları otomatik taslak olarak kaydetmediği için tüm yazılanlar heba oluyor. bu arada bu gözükmeyen geri sayım sayfada işlem yaptıkça yeniden başlamıyor. siz tam birşeyler yazarken cümlenin orta yerinde kendinizi sistemden atılmış halde buluyorsunuz. bir diğer boktan tarafı ise bir mailin içindeyken geri tuşuna bastığınızda kendinizi inbox yerine kullanıcı giriş sayfasında buluveriyorsunuz. son olarak eklerin hiç birini önizleme yapamıyor. güya fonksiyon var ama her seferinde açamadı diyerek kaydetmeye yönlendiriyor.

    çözüm olarak kurumsal maili zorunlu olmadıkça kullanmıyorum ve microsoft ile her sene çıkan işletim sistemi ve ofis paketleri konusunda anlaşma yapan koskoca kurumun neden bu denli boktan bir serverda ısrarcı olduğunu anlayamıyorum.
  • daha iyisi varsa söyleyin yoksa susun lan
hesabın var mı? giriş yap