• köprü geçişi sanıyorum sağ şeritten karma trafikte yapılacak proje. e-5 köprüsünde harem- kozyatağı metrobüs hattıyla da aktarma yapılabilecek.
  • yapildiktan sonra cevre duzenlemesinin iyi yapilmasini umdugum ve kopru cikisi anadolu yakasi'ni sempatik kilan o yesil alanlarin ve genel guzel goruntunun kurtarilmasini istedigim, bunlar da yapilirsa basarili sonuc verecegini dusundugum proje.
  • hummalı çalışmayı tarif etmek için verilebilecek örnek
  • şubat 2009 tarihinde biteceği idda edilen hat. tüm hattın istasyonları iett'nin sitesinde şu şekildedir. (haftalardır merakla acıbademe durak yapacaklar mı diye bekliyordum. inşaatın gidişatından -orta kısmı yüksek tutmak gibi- belli olmuştu az çok ama resmi olarak görünce sevinçten zıplamaktayım)
    istasyon sayısı: 42

    tüyap fuar merkezi- beykent- bizimkent- beylikdüzü- beykoop- haramidere (yakuplu)- haramidere sanayi sitesi- ambarlı kavşağı- m.kemalpaşa mah.- üniversite mah.- cihangir mah- avcılar- denizköşkler (gümüşpala mah.)- iett kampı- küçükçekmece- cennet mah.-yeşilova (florya)- sefaköy- yenibosna (kuleli)- şirinevler- incirli (ömür)- zeytinburnu metro-merter- cevizlibağ- topkapı- maltepe- adnan menderes bulvarı- edirnekapı- ayvansaray-halıcıoğlu- okmeydanı- perpa- ssk okmeydanı hastahanesi- çağlayan- mecidiyeköy-zincirlikuyu- boğaz köprüsü- altunizade köprüsü- acıbadem köprüsü- uzunçayır-fikirtepe-söğütlüçeşme.
  • seçimin getireceği havaya bakıldığında, şubatta eksik ve tamamlanmamış yani anadolu yakasındaki sistemsizlik çözülmeden apar topar devreye alınacak hat. kağıt bilet dönemi devrini kapadığı için, akbil ve akıllı kartta farklı fiyatlar ayarlanabilir hal aldı.
    lafı dolandırmadan net soru: evvelden 2 bilet olan köprü geçişli iett hatları, metrobüste tek bilet olarak mı uygulanacak? seçime kadar kesin tek bilet uygulanır ama seçimdn sonra ufak ufak fiyat artışına gidilecektir'e iddia basarım.
  • fenerbahçe deplasmanına en aşşağı 2000-3000 seyircinin kolayca gelmesine bir faydası dokunmayacak hattır. sonuç olarak ışınlanmayı bulsak karşıya, topluca yapıldığı için izin vermeyecekler...
  • bu hattın inşaatı benim günlük terapimdir. sabah işe giderken bu hattı düşünenleri hayırla yad ederek ve dahi sevgilerimi göndererek ses açma egzersizimi yapıyorum. işime zinde ve tam anlamı ile uyanmış olarak varıyorum. her akşam dönüşte ise ikinci bir sevgi gösterisi ile günlük iş stresimi atıp evime ve aileme huzur dolu yüzümle kavuşuyorum.

    inşaatının bitmesini tedirginlik ile bekliyorum.

    sağolasın metrobüs.
  • inşaatı emniyet şeridi hemzeminlerini hortlatmıştır. eds,kameralar, trafik ekipleri falan derken epey bir kişiye mektupla ceza gidince emniyet şeritleri huzura kavuşmuş, trafik standartların üzerinde düzenli akmaya başlamıştı. bu inşaattan sonra kuralsızlık tekrar hüküm sürmeye başladı. alışıldık emniyet şeritleri de kaybolduğu için düzen tekrar nasıl sağlanacak, şiddetle merak etmekteyim.
  • bu hat devreye girdikten sonra, 1. köprüyü kullanan bazı hatlar iptal edilecek, bazıları ise aktarma amaçlı kısaltılacak. bu değişime uğrayacak hatlar, kesin olmasa da wowturkey'de bir tablo yayınlanmış, güvenilir birinden, "iett rehabilitasyon raporu" olarak.

    tablolar şunlar:
    http://wowturkey.com/…=/tr293/akin_kurtoglu_uu1.jpg
    http://wowturkey.com/…p=/tr293/akin_kurtoglu_u2.jpg
    http://wowturkey.com/…=/tr293/akin_kurtoglu_uuu.jpg

    şimdi bu tabloya göre 129t kozyatağı-taksim hattı, kozyatağı-altünizade olarak değişiyor. yani libadiye'de oturan ben, normalde evimin ordan tek otobüsle ve tek biletle taksim'e ulaşırken -ki pik saatler dışında bu süreç 30 dakka ila 45 dakka arasındadır-, yeni düzenlemeyle birlikte önce altunizade veya otosan'a gidip, ordan metrobüsle zincirlikuyu'ya geçip, ordan da otobüsle taksim'e gitmem gerekiyor. indi-bindi-yürüme mesafelerini de hesaba katarsak, bu durum benim ulaşımımı hızlandırmanın tam aksine bir hayli uzatıyor. özellikle altunizade'ki durakların birine geçmek için inanılmaz uzun bir yol var, o yolu yürüyene kadar köprüyü yürüyerek geçsem nerdeyse aynı şey. 129t hattını sıklıkla kullanan herkes için aynı şey geçerli. 112 hattı da bostancı/minibüs caddesinde oturanlar için aynı duruma gelcek, keza kadıköy'den 110'a binenlerde benzer bir sıkıntıya kavuşucak. mecidiyeköy'e giden hatların iptalini veya kısaltılmış olmasını bir şekilde anlarım da, taksim'e ve beşiktaş'a giden hatların değişimine cidden anlam veremedim. umarım bunlar kesin değildir ve daha fazla iyileştirme yapılır.

    gerek otobüs sayısının ve masrafının azalması gerek de hız açısından aktarma noktaları önemlidir ve kullanılması gerekir. ancak kullanımı bu kadar zor olursa, bir anlam ifade etmez.

    edit: 129t piç oldu, 40 yılda 1 bekle ki gelsin, üstüne çift bilet, 129k yalan oldu, hayat ise devam ediyor.
  • tıklım tıklım otobüste zar zor köprü geçilmiş, anadolu topraklarına varılmıştır. hava karanlık camlar puslu ve kirlidir. otobüste beyaz tülbenti, çökük avurtları ile orta yaşı hafifçe geçmiş bir abla/teyze oturmakta, yanında da büyük olasılıkla kendinden birkaç yaş küçük erkek kardeşi oturmaktadır.

    kadın o karanlıkta buğulu camlardan dışarı bakar ve yorgun sesi ile metrobüs inşaatı nedeniyle perperişan edilmiş alana bakarak iç geçirir:

    -eskiden bahar gelince burada bembeyaz papatyalar açardı

    kardeşi umut vermek istercesine:

    -yine açar, yine yeşillendirirler?

    ama inanmaz yüz ifadesi ile omuz silker abla/teyze:

    -yok olmaz eskisi gibi, baksana her yeri beton yaptılar
hesabın var mı? giriş yap