• zinedine zidane tek kişilik bir takım demektir, messi ise çok iyi bir oyuncu.

    zidane hem ülkesinin ulusal takımını hem de oynadığı kulüp takımlarını her zaman sırtında taşımıştır. oynadığı takımın kaybetti denildiği maçları bile son dakikalarda attığı soğuk kanlı goller veya paslarla çevirmiştir. oynadığı maçlarda çok iyi işler yapabilmesi için arkasında sağlam ve yetenekli adamlar olmasına gerek yoktur. hızlı bir oyuncu olmamasına rağmen topu alıp kalenin önüne gitmesi için fazla çaba göstermesi gerekmez. ne zaman ne yapacağını kestirmek pek kolay değildir.

    messi barcelona gibi tıkır tıkır işleyen bir mekanizmanının içerisinde en önemli çarktır şüphesiz. çok hızlı, futbol zekası çok ileri düzeyde. takımla uyumu inanılmaz. ama zinadine zidane gibi oynadığı her takımı sırtlayacak, takım çok kötü bir gününde olsa da günü kurtaracak, bir yerden tek başına çıkıp takımı ipten alacak bir futbolcu değildir. 2010 dünya kupasında gördük ki messi takım oyuncusudur. şu an tüm dünya messiye hayran olabilir. ama messi zinadine zidane gibi bir belki 100 yılda bir gelecek futbol sihirbazıyla kıyaslanmamalı.

    ikisi ayrı tipte futbolcular.
  • messi 24 yaşındadır. önünde dünya kupasını almak içinde, fc barcelona'nın kazandığı kupalarda dahada büyük rol oynamak içinde çokça zaman vardır.

    messi halihazırda en iyi oyuncudur, ama ikisini kıyaslarsak şimdilik tarih zidane'ı yazar. gelecekte ne olur bilinmez, ama bence bu durum değişir...

    velhasıl, zidane futbolu bırakmış bir efsanedir, messi ise henüz 24 yaşında onunla kıyaslanmaya başlanan bir yıldız.
  • messi iyi top oynar evet ama zidane messi'yi top diye oynar.. hem de messiyi sürerek yürüyerekten çalım felan atar, üstüne basıp marsilya ruleti felan yapar..
  • zidane 2 dünya kupasına** damgasını vurmuştur. messi'nin bunu başarabilmesi için önünde 3 dünya kupası var. yapsın alkışlayalım.
  • zidane allahtır, messi peygamber.
  • zidane bir yaşam tarzı, bir kahraman, bir model, bir isyandır. futbol asla sadece futbol değildir'in vücut bulmuş kahramanıdır.
    her pası, çalımı ve golüyle ezilmiş mağriplilerin kibirli fransızlara attığı kafa olmuştur. finali, kendisi de haksızlığa ve çirkinliğe bir kafa atarak yapmıştır.
    messi futboluyla, özelde barcelona taraftarlarına, genelde futbolseverlere zevk vermektedir. yetenekli, yıldız bir futbolcudur ama bir kahraman değildir.
    z.ö edit: ulan delirip fransız ve cezayir basınında zidane hakkında yazılmış yüzlerce makaleyi, zidane'ın verdiği röportajlarda ettiği lafları size zorla okutmak lazım. yaşınız yetmese de arşivlerde (ve hakkında hazırlanan belgeselde) bulup izleyin zidane'ın 90 dakika boyunca takımını nasıl yönettiğini.
  • messi çok iyi bir futbolcudur, zidane efsanedir.
  • zidane, messi'nin ayağıyla topa yaptıklarını topa dokunmadan yapabilen bir büyücüdür.
  • zidane bir ağaç, messi ise meyve.

    hagi'yi unutmayalım, kurutulmuş karpuz çekirdeği.
  • zidane pes oynarken kariyer modu açıp olmaya çalıştığınız oyuncudur,messi ise ispanya ligi'nde aldığınız barcelona'nın oyuncusudur.

    zidane 23 yaşında bordeaux'u inter toto'dan alıp uefa kupası'nda final oynatmıştır ki bordeaux bunu başarabilen tek takımdır.sonrasında juventus ve real madrid'de kendini göstermiştir.messi ise barcelona'da doğmuş,serpilmiş ve vitrine çıkmıştır.

    fransa milli takımı;zidane ve arkadaşları demektir.zidane ile herşeyi yapabilirler,aynen 1998 ve 2006'da olduğu gibi ama zidane'sız bir hiçtir aynen 2002'de olduğu gibi.arjantin milli takımı ise messi olsa da olmasa da şu anki düzeniyle beklediğimizden kötüdür.

    zidane çıktığı dönemde yeni platini olarak adlandırılmış ama 10 yıl içerisinde kulüp veya ülke bazında kazandığı kupalarla tarihe zidane olarak geçmiştir.messi ise yeni maradona olarak vitrine çıkmıştır ve adını messi olarak tarihe yazdırması için önünde birçok fırsat vardır.

    zidane zaten büyük oyuncudur.messi'nin büyük oyuncu olduğunu kabul etmek için dünya kupası kazanması gerekmez,eğer böyle birşey varsa george best'in varlığını inkâr edersin.
hesabın var mı? giriş yap