• ziraat mühendisinin meşgalesi
  • 4 yil boyunca okuduktan sonra bankacilik, dis ticaret, tekstil sektorune gonul veren muhendislik dali.
  • ülkemizde uygulanan yanlış politikalar sonucu maalesef ayağa düşmüş gibi görünen bir meslektir. oysaki gayet disiplinli bir eğitim gerektirmektedir. zamanında 5 yıl olan eğitim süresi hasta ruhlu zihniyetler tarafından 4 yıla düşürülmüştür. görev alanı çok geniştir aslında. bu bölümü bitiren arkadaşlar baraj projesi,inşaat projesi, makina projesi, sulama tesisi projeleri, bitkisel ve hayvansal ıslah projeleri, peyzaj, hayvan sağlığı ve verimliliği, gıdalar ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz kadar çok ve birbirinden farklı dallarda bilgi sahibi olacak şekilde yetiştirilirler. ziraat mühendisleri kendi uzmanlık alanlarının yanısıra, zirai alt yapı hizmetlerinide verebilecek şekilde iyi birer makine mühendisi, inşaat mühendisi, endüstri mühendisi, kimya mühendisi, ekonomist, veteriner ve hatta uzman sayılabilecek kadarda biyoylogdurlar. durum böyle olunca iş başa düştüğünde tabiki çok iyi birer bankacı, pazarlamacı, laborant, öğretmen, işletme müdürü olabilirler. çünkü sanılanın aksine çok zor ve köklü bir eğitimle mezun edilmektedirler. ayrıca ziraat fakültelerinde adamı tarlada çalıştırarak kalas olsa yontarlar adam ederler. vatana ve millete hayırlı bireyler haline getirirler. bu adamlar hiç bir iş bulamasa bile taşı sıkıp suyunu çıkartır, tarla sürer buğday biçer kimseye yük olmadan yaşayıp giderler.
  • erkek kardeşimin ankara üniversitesinde 4 yıldır okuyup ancak üçüncü sınıfta olabildiği ve ısrarla bitirmediği-galiba cok eğlenceli bir dal- bölüm.
  • günümüzde bölüme girme kolaylıgına bakıp aldanan gariban gençlerin ,` :sen kaç beni tanıdılar` mezun olmanın hiçte öyle kolay olmadığını anlamalarıyla içinde en az 6 sene debelendikleri meslek kolu , bir vasıf...
  • bir çoğunun öğrenci iken (ozellikle 1. siniflar icin) sacma sapan sorulara maruz kaldığı meslek.
    hemen misal verelim..

    +sayısaldan mı giriliyo?
    (muhendislik diyoruz diimi, ama pek birsey ifade etmiyor heralde)

    +aa siz matematik, fizik, biyoloji, kimya, tarih..........vs. de görüyormusunuz??
    (allahiiiiim sana geliyorum)

    +yuhh bide 1 sene ingilizce hazırlık mı okuyosunuz?
    (gücüne gitti heralde)

    +bitirince ne oluyosun???
    ( var, bunu soran da var.)
  • sanılanın aksine basit bir bölüm olmamakla beraber, verilen eğitim ağır ve kapsamlı olduğu için, birçok farklı alanda çalışabilecek kişiler yetiştiren bölüm.
  • mühendislik mühendisliktir, kolay-zor kazanılması farketmez ana kuralını gözümüze gözümüze sokan, tıpış tıpış sözünü geçirten bölüm. güzel güzel hoşgeldin çeker hemen ikinci senende ümüğüne çöker; gerek genetik, gerek bitki fizyolojisi ile. terimler, latince kelimeler ezberlemekten helak olurken, bir de tarlada, çapada ürün yetiştirmeye uğraşırsın yağmurda çamurda. öyle aldanmayın yani kolay falan fişman diye.
  • son yıllarda mezun olanlarının peyzaj mimarlığı yaptığı bölüm.
hesabın var mı? giriş yap