*

  • her afette olduğu gibi göreve çağrıldığı anda maraş depremine de bembeyaz kıyafetleriyle yardıma koşan, yılların tecrübesini yaptıkları her işte gösteren memleketimin aslan yüreklileri

    görsel

    görsel

    görsel
  • koreli kurtarma ekibinin giremeyiz çok riskli dediği enkaza girip domuz damı denilen yöntemlerini kullanarak 90 saat sonra bir can kurtardılar.
  • zonguldaklı madenciler, depremde kurtarma çalışmalarınız takdire şayan, allah razı olsun sizden,minnettarız.
  • herkes samimiyetlerinden, nahifliklerinden bahsediyor. bu konuyla ilgili söylemek istediklerim var. bi bartınlı olarak (ki eski zonguldak ilçesidir) bu samimiyetin ve nahifliğin şehirden geldiğini söylemek isterim. herkes böyle. yani bu bölgeye gidin ve birini yoldan cevirin sizinle 40 yıllık arkadaşınızmış gibi konuşur. özellikle madenci kesim köylerden geldiği için, köylüler özellikle böyledir. bu arada köylü kelimesi bizim oralarda hakaret olarak kullanılmaz. köyde yaşayanlara köylü denir. neyse günlerdir enkazların başında şivelerini duydukça gülümsüyorum. orada kalan insanlara bu samimiyetle yaklaşmaları saçmasapan tavırlara girmemeleri beni gururlandırıyor. ayaklarına taş değmesin.
  • bu arada fazla romantize etmezseniz de iyi olur. igrenc bir meslek olusunu, tr'deki sartlarini benim gibi bolgeden olan herkes bilir. ayrıca cesaretlerinin yanı sıra teknik bildikleri için hayat kurtarıyorlar. gurur duyuyoruz o ayri. keşke arama kurtarma ile hayatını kazansalar.

    (bkz: mükellefiyet kanunu)
  • bugün bölgede gönüllü çalışan bir arkadaşımla görüştüm, der ki;

    elimizde demir kesiciler, hiltiler, kazma, kürek, balyoz allah ne verdiyse dalıyoruz enkaza 45 dk boyunca değişe değişe 1 metre ilerleyebiliyoruz.

    madenci arkadaşlar geldi, selamın aleyküm deyip sadece kazmayla bam güm dalıp yarım saatte 5 metre tünel açıp çıktılar.
  • (bkz: domuz damı) yöntemiyle kimsenin cesaret edemediği enkazlara girip hayat kurtaran kahramanlar. afad'daki kostümlünün maaşının 10 da 1 ini bile almıyorlardır eminim. iyi ki varlar.
  • madenci torunu olarak sonuna kadar katıldığım entry.
    ttk'da bir sene stajım da vardır.
    yakından tanıdım ve içlerinde yaşadım. bence ceo maaşı alsalar yine de azdır.
    arama kurtarma konusunda kimse ellerine su dökemez.
  • zonguldaklı olarak pek kimsenin bilmediği bir kaç şeyi söyleyeyim,

    madenciler bilerek çok geç gönderildi ve afad tarafından bilinçli olarak görev yerleri değiştirildi. yani ttk bilmiyor kim nerede

    uzun bir süre ellerine kazma kürek verilmemiş, bekletilmişler

    edit: birçok kişi neden diye sormuş, hiçbir fikrim yok ama suserlerden birinin dediği gibi afad gölgede kalmasın diye olabilir
  • iyi ki varlar !
hesabın var mı? giriş yap