• (bkz: ssk primi)
  • (bkz: hoooaaaydaaa)
  • yoldaymış. milleti yolmalara doyamayan hükümet ve bes kazığını gerektiği kadar derine saplayamayan özel sektörün ortaklığı ile vatandaşın bütçesine faşistçe müdahaledir. artık bu ülkede mucizeler eseri hayatta kalıp kıt kanaat geçinmek yeterli değil, zorla tasarruf edip, tasarruflarınızı zorla devletin söylediği yerde tutup, iq ortalaması finansal piyasalarını güçlendirmeye yetmeyen ülkenizi taşıma suyla ihya etmeye çalışacaksınız.

    şu mehmet şimşek denen adam alıştıra alıştıra öyle şeyler yapıyor ki tayyip'ten sakat adam, hem teknokrat, hem de sevimli faşist mıy mıy da mıy mıy derken götünüzde donla kalıveriyorsunuz. ulan madem emekliliğimi düşünüyorsun bu kadar, herkesten 100'er lira keseceğinize aldığınız ssk vergilerinden aktarsanıza bes bes diye yıllardır kafa siktiğiniz halta? resmen ülkede beyler pamuk eller cebe diyerek kocaman şapka dolaştırıyor adamlar her seferinde. yeter illallah be!

    ulan kıdem tazminatına sulandıkları yetmedi, ki onu da bir ara halledecekler, resmen çalışmamayı yasakladı herifler, gss prim borcu nedir lan? ciddi ciddi biz seni haberin olmadan bu sene çıkardığımız kanuna göre 10 sene önce sigortalamıştık, gitmediğin hastanenin parasını alalım dendi milyonlarca gence bu ülkede.

    en son bok yemeleri de bu, bunu da yaparlar, sonuçta dünya'da çin gibi bütün köyün ömür boyu sabah içtimaya kalkıp aynı fabrikaya gidip hepsi masmavi olana kadar aynı boyayı ürettiği sürreal yerler var, demek insan herşeye alışıyor, demek bizim de potansiyelimiz var bu konuda kullanmadığımız. ne duruyoruz o zaman?
  • otomatik katılım yaptırılıp isteyen sonra çıkacakmış. çoğu insan bireysel emekli olduğunun bile farkına varamayacak. "iyi uygulanırsa girenler çıkmaz" demişler kendileri, girdiğim gibi çıkacağım.
    malum yıllardır genç nüfusumuzla övünürüz. bugün emekli olanların maaşlarını şu an çalışanlar veriyor, ben 60 yaşımda emekli olduğumda nasipse 2046'da bugün övündüğümüz genç nüfusun alayı da emekli olacak. biz 40 yaşında erkenden emekli olanların maaşlarını ödedik lakin o zamanki gençler bizim maaşlarımızı ödeyebilecek kadar katma değer üretecek mi, o kadar çalışacaklar mı? devlete zorunlu ödenen kesintilerin geleceği meçhulken bir de birikimlerimi mi emanet edeceğim? hep bi komikler, hep bi şakalar ilahi maliye güldürdün.
  • çok zam gelince tasarrufa gidiyorlar ee onlar da haklııı
  • (bkz: zorunlu alışveriş)

    kapitalizmin geldiği son aşama olsa gerek bu. kapitalizmin girdiği krizlerden sıradan çalışanları düdükleyerek çıkmaya çalışmasına alışkınız aslında. her seferinde bir tür vergi uydurulur. verginin vergisi alınır vs. ama böylesini cidden ilk kez duyuyorum. zorunlu alışveriş nedir anasını satıyım. bireysel emeklilik dediğin şey bir özel şirketten satın aldığın bir ürün.

    bunu almak zorundasın diyorsun şimdi bana öyle mi!!!!!

    bunu mahallenin bakkalı yapmaya kalksa toplanıp taşa tutarız lan dükkanını. ama şimdi yapmıyoruz çünkü üçüncü köprü.
  • bi kulağımızın arkası kalmıştı...
    şu öve öve bitirilemeyen sistemi tanıtmaya çalışan kaç tane süslü bağyan sigortacı arkadaşa (onlar da ne yapsın işte kendilerine ezberletilen üç beş replikle komisyonlarını çıkaracak enayi peşinde ), yıllar önce sisteme girenlerin, şimdiye kadar sistemden elde ettikleri kar/zarar miktarını somut verilerle aciklamalarini istediysem, aldığım cevaplar hep "birikimleriniz, sizin tercihleriniz doğrultusunda uzman yatırım danismanlarimizca en iyi şekilde degerlenmektedir." türü afaki cevaplardı. ama az çok yatırım araçlarını ve haberlerini takip eden bir kişi, bu paraları kontrol eden yatırım fonlarinin aslında reel olarak pek bir şey kazanamadiklarini kolaylıkla öğrenebilir (%25 devlet desteği olduğu halde). o destek olamasa külliyen zarar yani. hal böyleyken ben ailemin rızkından kestiğim parayı neden beceriksiz fon yöneticilerine emanet ediyorum, çok şükür az çok finansal okur yazarligim var, iyi kötü analitik düşünme kapasitem de olduğuna göre kendi paramı kendim yönetirim ve her hâlükarda, %25 devlet desteği olmamasına rağmen, bu beceriksizlerden daha çok kazanırım diye borsaya sıfır bilgiyle başladım ve çok şükür öyle de oldu.
    ama karşı taraf çakal işte. adamlar baktılar zarardalar alttan girip üstten çıkarak bunu kanunen zorunlu yapıyorlar. işin üzücü yanıysa devletimizin bu çakallarin oyunlarına alet olup sonu dipsiz kuyu misali tamamen belirsiz bu sisteme alet olması ve vatandaşının parasını kanun zoruyla bunlara verdirmesi. sistemin çok güzel olduğunu anlatmaya çalışan sokak röportajlarında "iki emekli maaşı iyi olur tabii ki" diye sevinen saf ve masum yurdum insani bakalım yıllar sonra, karı geçtim, yatırdığı ana parayı bile eksiksiz geri alabilecek mi?
  • sandığa giden halkın bes demesi gerekirken; bu kadar sessizliğe şimşek/hükümet o zaman bes dedi. vallahi de billahi de bu kadarına bes. ulan bahsettiğiniz kitle, eline günlük ekstra 5.-tl geçince emekli maaşı kazanmış kadar seviniyor. kimse ses çıkarmayınca nereye dalacaklarını şaşırdılar iyice.
  • isterseniz 100tl farkla bi büyük boy kazık alabilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap