• dağıtım şirketleri para kazansın diye yapılan ufak düzenlemeler. yoksa normalde abonelik ev sahibi üzerinde diyelim. kime ne bundan? alan razı veren razı sana ne dağıtım şirketi? ama düşün her kiracı değiştiğinde dağıtım şirketi havadan para kazanıyor. kötü mü?
  • (bkz: iliklerine kadar cahil olup her boka muhalefet etmek)
  • başıma gelen şey. siktiklerim kaçak kullananlara ses etmezken. ailemle yaşadığım apartmanda(bodrum ve bir kat ortak kullanım. gelen giden oldukca açıyoruz, bir kat benim ve ailemin, bir kat anne-babamın) her katta kim kalıyorsa abonelik onların olsun diyor. "annam babam yaşlanıp alt kata geçince aboneliği yine taşıycak mıyız? hastalanıp benim yanımda olsalar yine mi değiştireceğiz, birader ben diğer kata geçicem diyince de değiştirecek miyiz bu aboneliği? ev bizim. " diyince de mal mal bakıyorlar.
  • bir uzman olarak olması gerekenin bu olduğunu belirtmek isterim.

    neden derseniz? sebepleri aşağıdadır.

    1. 1960 yılında müteahhitin abonelik yaptığı mesken, ticarethane, sanayi ve hatta dernek ve vakıf abonelikleri mevcut hali hazırda. müteahhit hakkın rahmetine kavuşalı bazı durumlarda 40 seneyi aşmış. geçmişte bir işgüzar tesisatta abonelik kendi adına olmadığından borç biriktirmiş ve bırakmış borcu. sonradan atıyorum 2009 yılında oraya kira kontratı ile biri abonelik yaptığında birikmiş borcu ödemek zorunda olmadığından, borç sistemde kalmaktadır. 1960 yılında yapılan aboneliğin bir çok dökümanı mevcut değildir ve müteahhidin isim soyisimi (bazen onlar da hatalı olabiliyor) haricinde veri bulunmamaktadır. ilgili müteahhidin kimlik bilgilerini tespit etmek, güncellemek, icra takibi başlatmak oldukça zor ve bazen imkansız olmaktadır. diyelim ki güncellediniz, icra takibi açıldığında mirasçısı ilgili borçtan sorumlu tutulmaktadır ve paşa paşa borcu ödemek zorunda kalmaktadır. yani senin kaçındığın 26 tl'lik kesme bağlama ücreti senin torununa yol, su, elektrik olarak dönmektedir.

    2. her fatura bir ticari faaliyetin belgesidir. enerji satın almayan adamdan, onun adına kullanan kişi vasıtasıyla ve çoğunlukla onun haberi olmadan tahsilat yapıldığında, devlet gayri ihtiyari usulsüz vergi tahsilatı yapmaktadır.

    3. diyelim ki geçmiş yıllarda kooperatif adına bir sözleşme yapıldı ve bu sınırlı sorumlu kooperatif fesh edildi. sittin sene o borcu hiç kimseden tahsil edemezsin. kooperatif adına olan sözleşmelerde, neredeyse her abone bunu bildiğinden borç bırakmaktadır.

    4. özellikle bazı eski mahalleler ve gece kondu bölgelerinde bazı abonelikler hala yanlış yazılmış isimlerle devam etmekte ve buralardan bir çok yere kesme/okuma ekipleri girememektedir. birikim faturası (örneğin 6 aylık) çıkmakta ve oturan da bu borcu ödemek niyetinde olmamaktadır. sözleşme de mesela m. ş. kerimoğlu gibi birinin adınadır ve bu kişi namevcut bir şahıstır. kurum bu borcu hukuki yolla tahsil edememektedir, icra takibi ya da noter ihtarı yollarına başvuramamaktadır.

    vs.vs.

    bu sebeple işin içinde olmadan bu kadar havadan konuşmamanızı tavsiye ederim. zira ben çok kez kiracısının bıraktığı borçtan dolayı aracı/evi hacz edilen adam ya da kadın gördüm.

    tanım: olması gerekendir.

    edit: imla
hesabın var mı? giriş yap