• 2 numaralı fantastic beasts filmi the crimes of grindelwald'un comic-con trailerında karşımıza çıkan, filmde daha detaylı şekilde göreceğimiz çin mitolojisinden bir yaratık. fil ebatlarında, beş renkli, devasa bir kediye benzer şeklinde tanımlanıyor :

    https://i.hizliresim.com/ldrvdj.png

    aslında film serisine adını veren newt scamander kitabı fantastic beasts and where to find them'de tanıtılan ve tehlike seviyesine göre derecelendirilen bir canavar değil bu. tıpkı serinin ilk filmindeki swooping evil (dalan kötülük) ve thunderbird (şimşek kuşu) gibi kitapta olmamasına rağmen film için mitolojiler deşilip çıkartılan yeni bir canavar. o kadar ki bir çok çinli fan bile çok eski yazmalarda adı geçen bu yaratığa pek aşina olmadıklarını söylediler. ufak bir spoiler olabilir belki ama görünüşüne ve kükremesine rağmen aslında barışçıl ve insanlara saldırmayan, hatta ve hatta vejetaryen bir hayvan olduğu söyleniyor. sadece iyilik sever ve samimi imparatorların dönemlerinde ortaya çıktığına inanılır, iyilik alâmeti olarak yorumlanırmış. newt'ün bu canavarla başa çıkabilmek için çince bir takım sözler söylemesi gerekeceği için kendisinin deyimiyle eddie redmayne'nin çat pat da olsa mandarin dersi alması gerekmiş.

    bazı fanlar ve teori meraklıları bu hayvanın 3. filmin çin'de geçebileceğine dair bir delalet olduğunu düşünüyorlar bu arada. 2. dünya savaşı denince bizim aklımıza hep kıta avrupası'nda yaşanan felaketler gelse de aynı dönemlerde aşırı milliyetçilik ve totaliterlik akımları dünyanın dört bir tarafında görülüyordu. haliyle grindelwald'un "çoğunluğun iyiliği için" başlatmaya niyet ettiği savaşın temelindeki mantıkla ucundan kıyısından da olsa örtüşüyor. tabii bunlar sadece teori, kesinlik kazanan bir şey yok. filmleri izleyip göreceğiz.
hesabın var mı? giriş yap