• f/1.8 diyafram açıklığı ile lg g4 ün kamerasının önüne geçmesini beklediğim cihaz.
  • türkiye'ye resmi olarak gelecek cihazdır.
  • 30 dakikada yüzde 83 şarj olabilmeyi vadeden telefon. quickcharge 3.0 desteklemektedir.

    3140mah pil 5.5inç ekrana muhtemelen yetersiz gelecektir, hızlı şarj sayesinde bu açık bir miktar kapatılabilir.

    tasarım ve teknik özellikleri iyidir. hele bi raflarda yerini alsın bakalım.
  • 1 haftadır kullanmakta olduğum telefon.

    müzik sektöründe çalışıyor olmanın yanı sıra sıkı bir müzik dinleyicisi olarak, emekli olma zamanı gelen htc one m7'min yerine htc 10 edinmeye niyetlenmişken bu canavarı keşfedip aldım ve inanın öve öve bitiremem.

    kısaca bahsetmem gerekirse;

    gerek kulaklık çıkışı gerekse stereo hoparlörleri ile rakipsiz bir telefon yapmış zte. anlatılmaz yaşanır diyorum, telefonum çaldığı zaman ortamda kim varsa zıplıyor ne oluyor diye.

    ekran muazzam. gerçekten yakından görmelisiniz, benim şu ana dek gördüğüm en iyi ekran.

    metal kasa da muazzam. bir htc fanı olarak zaten metal kasanın hastasıyım; adamlar htc'yi güzel çalışıp muhteşem bir telefon çıkarmışlar ortaya. ele oturuş, kavisli hatlar, ekrana ulaşılabilirlik vs harika. dile kolay, 5.5" olan dev bir telefondan bahsediyoruz ancak dizayn öyle başarılı ki, 3 senedir m7'ye alışmış ve "hayatta büyük telefon kullanmam" diyen beni 24 saatlik kullanımda alıştırdı kendine. unutmadan, telefon ağır. ama iyi anlamda söylüyorum, hissiyatı öyle ele serçe almışsın gibi değil; full metal, teknolojik bir güzellikten bahsediyoruz, bir ağırlığı olacak tabii ki.

    telefon henüz yeni olduğu için pil ömrü ile alakalı yorum yapamam zira tahmin edersiniz ki yeni diye elimden düşürmüyorum, yine de gün sonunu %50 ile tamamlıyorum. bu arada quick charge 3.0 manyak bir olay. alet %0 boş halden %50'ye 25-30dk içinde doluyor, tam şarjı da maksimum 1 saat sürer heralde.

    performans tartışılmaz. işlemcisi, ram'i belli. yağ gibi akıyor. ben ağırlıklı olarak müzik ve iletişim için kullandığımdan benim için bambaşka hızlı tabii ama oyunsever arkadaşlar da memnun kalacaklardır. şu an için bu aleti zorlayabilecek bir oyun/program olduğunu sanmıyorum.

    incelemelerde, yorumlarda filan epey geyiği dönüyor görmüşsünüzdür; wifi çekmiyor ve şebeke sinyali düşük şeklinde. ben de bu okuduklarımdan korkuyordum ancak şansımı deneyip alayım dedim. kesinlikle hurafeymiş. telefon mis gibi çekiyor. hatta htc'min düzgün çekmediği hemen her yerde full çekiyor. metroya inip telefonun halen çektiğini fark etmek güzel oluyormuş. aynı şekilde 4g de sorunsuz çalışıyor. bir vodafone kullanıcısı hiçbir sorun yaşamadım henüz, umarım da yaşamam.

    m7 'den alışık olduğum için aydınlatmasız kapasitif tuşları beni hiç bozmadı. ilk 10 dakikada yerlerine alıştım ve hemen hiç yanlış bastığım olmadı. bence gayet olmuşlar.

    arka tarafta, kameranın altına yerleştirilen parmak izi okuyucuya da anında alıştım ve gerçekten müthiş hızlı çalışıyor. telefonla oynamak bir başka keyifli oldu.

    en çok merak edilen konulardan biri kamera. evet, kamerası için genel yorumlar kısmen doğru. gündüz gerçekten muhteşem fotoğraflar alıyorsunuz ancak düşük ışıkta biraz özenmek gerekiyor. üzerindeki samsung olduğu söylenen lens hiç fena değil; hatta bu ücrete çok iyi bile diyebilirim. ben şahsen fotoğraf çekmeyi seven, sabırlı ve uğraşan biri olarak epey güzel fotoğraflar çektim. çok daha iyilerini de çekeceğim orası kesin. :)

    ha, "telefonla alakalı her şeyi mi beğendin aga?" diyecekler için, benim için iki adet kusuru var; birincisi ön kamera. yani onun için de gündüz gayet iyi diyebilirim ancak kötü ışıkta malesef sınıfta kalıyor. evet telefonun fiyatına göre bu normal diyebilirim ama yine de bir çıt daha iyi olabilirmiş. arka kamera ile f/p olarak oranladığımızda kesinlikle olmamış derim.

    bir diğeri de çağrı bloke etme olayı. htc'den o kadar alışmışım ki, tek hareketle istenmeyen reklam aramalarını, mesajlarını bloklayabilirken malesef zte bu konuda bir seçenek sunmuyor. evet, bir aplikasyon indirip çözeceğim konuyu ama yine de menüde olsun isterdim.

    onun dışında sade menüsü, nexusvari, saf android hissi, gereksiz hiçbir uygulama bulundurmaması ve minik ama faydalı harika özellikler sunması cidden müthiş.

    unutmadan, telefonun kutusunda yok yok, kılıftan ekran koruyucuya, 3.0/2.0 dönüştürücüden quick charger'a her şeyi vermiş adamlar. ama en önemlisi, inanılmaz başarılı bir kulaklık veriyorlar. gerek tipi ıphone çakması gibi durduğu için, gerekse hali hazırda birkaç tane high end kulaklık sahibi olduğumdan kullanmam diyordum ancak zte ters köşe yapıp güzel bir ürün vermiş. adamlar ses ve duyum işine fena abanmışlar, cidden tebrik etmek lazım.
  • sonunda türkiye'ye gelmiştir.
    siyahı da gelirse tam olacak.
  • 32gb'lık bir modeli varolmayan telefon. sadece 64gb ve 128gb olarak üretilmekte. 1 aydır 64gb modelini kullanan biri olarak henüz hiç takıldığını/donduğunu görmedim.

    ben çift hat kullanmadığım için 128gb'lık class10 bir kart aldım ve hafızasını iyice genişlettim. kameranın depolama alanı olarak da bu kartı atadım. telefonun, fotoğraf ve videoları kendi hafızasına depolaması ile karta depolaması arasında neredeyse hiçbir hız farkı yok. bazen büyük boyutlu videolarda milisaniyelik bir his olabiliyor ancak kullanımı etkilemiyor.
  • yıllar sonra pil performansı yerlerde sürünen nexus 4'ümü kendisiyle aldattığım telefon. yurtdışından metalik grisini bulup aldım. yaklaşık üç haftadır kullanıyorum ve oldukça memnunum. birkaç madde altında özet geçiyorum:

    - kutudan silikon kılıf ve gayet güzel bir kulaklık çıkıyor.

    - pil performansı eşimin sony xperia z2'siyle kıyaslanamaz ama nexus 4'ten iyi. hızlı şarj özelliği etkileyici (telefon açıkken yarım saatte sıfırdan %60'ları gördü).

    - bir sürü uygulamaya abanıp takılma olacak mı diye uğraştım ama herhangi bir takılma görmedim.

    - hoparlör performansı çok etkileyici. dolby* olayı videolarda çok güzel çalışıyor. hoparlörleri bir telefona göre oldukça güçlü ses çıkışına sahip. henüz bluetooth hoparlöre bağlama ihtiyacı hissetmedim. kulaklık performansı hoparlörler kadar etkileyici değil ama tatmin edici (kafaüstü kapalı kulaklık kullanıyorum).

    - ekran/kasa oranı %72,2. bu yüzden telefon çok kaba gözükmüyor. alüminyum kasaya sahip olduğundan kılıfsız kullanılırsa elden kayıyor ama silikon kılıfla güzel kavranıyor.

    - kamerası ışıklı ortamda etkileyici. düşük ışık performansı vasat.

    - hazır gelen arayüzü beğenmedim. nexus 4'üme kurup çok memnun kaldığım holo launcher'ı kurunca tanıdık simgeleri filan görünce mutlu oldum. sanki nexus 4 plus kullanıyormuş gibi hissettim.*

    - telefonla ilgili en büyük şikayetim* ışıklandırmasız sanal* tuşlar. kas hafızası zamanla ışıksızlığı telafi edebiliyor ama üç sanal tuş birbirine çok yakın konumda bulunuyor ve oldukça dar bir alanda bulunduğundan karanlıkta kullanım insanı biraz zorluyor.

    - başka bir bela: bildirim zili. o zil simgesini yok edemedim arkadaş. kilit ekranında bildirimleri görmek için sol üstteki zil simgesine tıklamak gerekiyor. floatify isimli uygulamayla artık zil simgesiyle muhatap olmuyorum ama ekstra bir uygulamaya ihtiyaç duymak hoş değil.

    - parmak izi okuyucu: ilk defa bu özelliğe sahip bir telefon kullanıyorum ve oldukça sevdim. kilit ekranına ve kilit tuşunun aşınma ihtimallerine takılmadan telefonun zart diye açılması güzel. parmak izi okuyucusu konusunda incelemelerde axon 7'yi üst sıralara koymuşlar.

    - 64 gb hafıza gayet yeterli ama gözünüz doymazsa 128 gb'a kadar destekleyebileceğiniz microsd kart yuvası var. ben bi 64'lük taktım, kafam rahat. üstüne üstlük usb on the go* da destekliyor. yeme de yanında yat.

    edit: ışıklandırmasız kapasitif tuşlar dert olmaktan çıktı, kas hafızası işe yaradı. iki bakımdan avantajlı duruma geldi:

    1)diğer telefonların da böyle kapasitif tuşları olabiliyor fakat bu tuşların arka plan aydınlatmasından gelen ışık, karanlıkta fazla göz alabiliyor.

    2) kapasitif tuşu olmayan telefonlarda geri, home ve seçenekler tuşları, kullanım sırasında ekranın altında bir popup barı şeklinde belirir. bu da kullanım sırasında ekranın bir kısmının bu bara ayrılması demek. axon 7'de kapasitif tuşlar ekranın altında olduğundan böyle bir dert yok.
  • bir haftadır kullanıyorum ve telefonun uzun uzadıya özelliklerini sıralamaya gerek yok esasında.

    şu an on kadar amiral gemisi üreten marka var ve iphone dışında snapdragon 820/821'den geçilmiyor. ha 4 gb ram, ha 6 gb; benchmark'lar neden 3-5 oyun ile sınırlı kalıyor; çünkü oyunlar dışında zaten 820'leri yorabilecek zamazingo mevcut değil.

    telefonda 2k ekran ne halta yarıyor, neden kameralar bu kadar önemli vallahi en ufak bir fikrim de yok. nova launcher gibi bir şaheser dururken de arayüz benim için hiçbir şey ifade etmiyor.

    telefonun bataryası da günü çıkarıyor. tıpkı diğerleri gibi ya işte. biri akşam bitiyor, diğeri sabah günün doğuşunu seyrediyor vs. geçiniz bunları. axon 7'de zaten hızlı şarj var, biterse şarjınız oturun bir mekana çay içerken zaten yarılanır şarj. 3 amper vuhuu.

    telefonlardaki tek kriterim ses olduğu için htc 10 ile axon 7 arasında kalmıştım, sonuçta biri diğerinden acık daha hızlı, öbürünün ekranı biraz daha parlak gibi hiçbir anlamı olmayan kriterler dışında ikisi de birebir aynı telefon. ancak şimdi kargo margo kim bekleyecek diye, hazır yol üzerinde mediamarkt var, alıverdim axon 7'yi ve hiç pişman etmedi. htc de etmeyecekti ya gerçi. ses performansı gerçekten harika.

    tek sorun var telefona dair, o da zte'nin kulaklık tasarımı olarak belki de bu zamana kadar apple'ın en sikko kararı olan earpods'unda karar kılması. durmuyor arkadaşım benim kulağımda. mj hazretlerini evde dinliyorsun, ses gerçekten muazzam; kafayı kıpırdatmadığın sürece bulutlardasın. sokakta yürürken sol kulaklık oynuyor. görünen o ki kulak deliklerimin gereksiz büyük olması bir yana, sol kulak deliğim sağa göre daha büyükmüş. yeni farkettim. senin benim kara kara "kulak içim niye büyük benim oğlum ya" diye düşüncelere gark etmeye, özgüvenimi yerle bir etmeye ne hakkın var ey zte...

    hani kulaklığı da gerçekten kalburüstü. "telefon kulaklığı" denilen meretlerden değil. ama earpods'lar oturmuyorsa bu da oturmuyor. gerçi oturtmak için silikon bir kılıf sipariş ettim kulaklığa, bir aya ancak gelecek işte.

    telefon canavar gibi. pişman olmazsınız. zaten niye olasınız, bütün telefonlar aynı amk. arkadaş bir elin parmaklarından daha fazla firma her sene telefon çıkarmak için rekabet ederse böyle teknoloji gereksiz şekilde ihtiyacın önüne geçer... benim şahsi bilgisayarımdan daha güçlü telefon mu olur oğlum ya.

    altın rengi de sizi yanıltmasın, telefonun gerçekteki hali fotoğraftakilerden çok daha solgun. hatta kırık beyazın bir ton sarıya çalan hali bile diyebiliriz. hani ben derim de siz nasıl bunu canlandırırsınız gözünüzde bilemem.
  • düşünün ki iphone 7 ve öncesi hiçbir iphone da ois yok deniyor ve önerilerde bulunuyor. ciddiye almayın! i6 ve i6s lerin pluslarında ois vardır. ayrıca nokiaların 40mp olmasıyla akılsız çöp olmasının da hiçbir bağlantısı yoktur, incelemelerde de "40 mp ama symbian :/ yada wp :/" gibi ifadeler bulunur yani 40 mp nin o telefonlarda harcandığı ifade edilir.
  • gayet iyi bir telefon, bugun elime gecti. android sevip cok fazla para vermek istemeyenler kacirmasin. oyle cok ahim sahim bir kamerasi yok ama ses olsun goruntu olsun performans ve pil omru olsun su ana kadar kullandigim en iyi telefon diyebilirim. pili bitmiyor resmen. cok yogun kullanilsa bile tum bir gunu cebinden cikarir gibi duruyor. kutudan ciktigindaki sarjiyla tum gun oynadim %80 den %50 ye filan dustu. verdigim 328 dolarin hakkini sonuna kadar cikaracak gibi duruyor.
hesabın var mı? giriş yap