• şaşmaz kardeşlerin en küçügü. kardeşler yaş sırasıyla; necati şaşmaz, raci şaşmaz ve zübeyir şaşmazdır. kurtlar vadisidizisi mutfagında bu üç isim de görev almaktadırlar.
  • kurtlar vadisi pusu'nun bugunku bolumunun yonetmeni olan adam. gayet basarili acilar, ozgun bir teknik kullaniyor.
  • zeynep günay tan'dan* boşalan kurtlar vadisi pusu dizisinin yönetmenlik koltuğuna 58. bölümü çekmek için oturmuş kişidir. sadece zeynep günay tan'dan dolayı değil rezalete doğru zaten dolu dizgin yuvarlanan diziye biraz olsun güzellikler katmıştır. öncekilerden yedikleri ekmekle senaryoyu yazanların temel inancının; -diziyi izleyenler zaten herşeyi yer- olduğu bir ortamda o çekim açılarıyla bir gömlek fazla bile gelmektedir hatta kendisi.

    iyi yönetmen olduğu ile ilgili kafamda oluşan bu düşünceye kaynaklı eden çekimler için (bkz: #16123892)

    hakkında; 'kalpli, böcekli, yeşillikli, partili, romantik çekimler yapıyordu' seviyesinde bir eleştiri sığlığına inerek yorumlama yapacağım önceki yönetmenin* aksine, dizinin az da olsa var olan dinamizmini tekrar harekete geçirdiği için övgüyü hak etmektedir kısaca. ama bu senaryo* yakında onu da yer, belirtmeden geçmeyeyim. uyarabilirse bi boy büyük abisini bi uyarsın, iki boy büyüğüne zaten bir şey yapılamaz.

    misafir yönetmen olmasın.
  • aynı zaman da muro nalet olsun içimdeki insan sevgisine filminin de yönetmenindir... özellikle kır çekimlerinde son derece başarılı olduğu gözlemlenmiştir...
  • kurtlar vadisi filistin'in 29 yaşındaki yönetmeni. bilgi üniversitesi'nin işletme-ekonomi bölümünden mezun. ancak ağabeylerinin dizi ve film sektöründe ilerlemesi onu da fazlasıyla cezbetmiş. aynı okulda okuduğu, ancak sinema televizyon bölümünden mezun olan togan gökbakar'la kısmen ortak bir kadere sahip olmaları da işin farklı bir boyutunu gündeme getiriyor. her ne kadar zübeyr alaylı, togan mektepli de olsa, her ikisinin yönetmiş olduğu 5 sinema filminin yurt çapında 20 milyona yakın kişi tarafından izlenmesiyle de ulaşılması zor bir rekora imza attıkları gerçeğini sorgulamak gerekiyor. yılların sinemacılarının çektiği filmleri 20 bin kişi bile izlemezken, bu iki genç yönetmenin filmlerinin 100 kat daha fazla izlenmesi emektar sinemacılarda nasıl bir his uyandırdığı ayrıca merak konusu. üstelik çektikleri filmlerin konularının sanatsal içeriklere sahip olmadıkları da ortada. ama çevrede bağımsız film çekmek için kırk takla atan genç yönetmenlerin, en çok kıskandığı iki insanın zübeyr-togan ikilisinin olduğunu biliyorum. onların da başarı çizgilerini devam ettirmeleri adına, bu duruma alınmadan mütevazı olmayı sürdürmeleri gerekiyor. ama reel açıdan bakıldığında, bir raci-necati şaşmaz ikilisi olmasaydı zübeyr şaşmaz bugün nerede olurdu diye sorulabilir. aynı durum togan gökbakar için de geçerli elbette. her ne kadar işin eğitimini de alsa, ağabeyi şahan olmasaydı o filmleri yönetebilir miydi acaba? yoksa hala kısa filmlerini çekmek için mi uğraş veriyor olurdu. yalnız bu kıyaslamaları yönetmenliklerini baz alarak yapmış değilim. sadece ağabey faktörünün, hayattaki rolünü gözler önüne sermeye çalıştım.
  • tam adı hilmi zübeyr şaşmaz'dır..
  • açlığa doymak filminde yanmayan kibrit alegorisiyle bizlere nostalghia'yı hatırlatmıştır. umut vaat eden genç yönetmen.
  • deli yürek bumerang cehennemi'nde "celal" karakterini canlandırmıştı.
hesabın var mı? giriş yap