• çağımız monarşi sevdalılarının sloganıdır.
  • bireyin devlete ve inanca karşı gücünü tescilleyen tarihsel olaylardan biri olması sebebiyle doğrudur. teolijik rejimler pek hazzetmezler bunlardan.
  • lan ya. hahahahah. sabahtan akşama eleştiriyoruz bu adamı ama bu neçe mizahi bir metindir eline tutuşturulan. saygılar efendim tüm yazarlarına.

    --- spoiler ---

    fransa'daki olayları endişeyle takip ediyoruz. göstericilere uygulanan orantısız şiddete karşıyız. umarım paris duvarlarında 'zulüm 1789'da başladı' yazılarını görmeyiz.

    --- spoiler ---

    hahahahah. bak ya.
  • tarih bilmeyen cahil cumhurbaşkanının gülünç lafı.

    protestocular duvarlara liberté egalité fraternité yazıyorlar ve bunun tercümesi zulüm 1789'da başladı değil özgürlük eşitlik kardeşliktir.

    bu zulüm sloganını kullanması gereken fransa hükümetidir; devlete, inanca karşı çıkan bireyler değil.

    niye bu kadar bilgisiz ve bilmediğini bilmeyen bir cumhurbaşkanımız var! utanç.
  • vichy hükümeti'nin gayri resmi ideolojisi. liberte egalite fraternite'yi kaldırarak, travail, famille, patrie'yi getirmiştir.
  • en son 700 lise öğrencisinin çar çamura oturtularak, terörist gibi gözaltına alındığı fransaya sokulmuş laftır.
    gezi olaylarında polise kaldırım taşı atarken birbirlerini yanlışlıkla yaralayan piçler için bile "endişeliyiz, demohrassi ama..." açıklaması yapan bütün avrupa basını şu anda kendilerinden beklendiği gibi sus pus olmuş, kolluk kuvvetlerinin vahşetine sessiz kalmaktadırlar.

    paris sokaklarında kahraman ilan edilen amerikalı yada batılı görmedik henüz, görmeyizde. (bizde günlerce manşet olanlar yabancı ülke vatandaşı çıktı)

    fransanın çektiklerine sevinmiyorum ama üzülmemi de kimse beklemesin. sömürgesi olan afrika ülkelerinden yıllık 300 milyar euro alıp, fakir bebekleri ölüme terkeden fransa bedel ödemeye henüz başladı. afr,n operasyonu öncesi fransız çimento şirketlerinin yağdırdığı yardımlarla inşa edilen maginot hattı, türk askerlerinin postalları altında kum oldu kum!

    samimiyetle fransanın yaşadığı durumlara sevinmiyorum, inşallah allah haklarında hayırlısını verir ama çok istesemde üzülemiyorumda...fransız silahlarıyla vurulan tanklarımızı unutmadık henüz. bu tip tiksindirici ayrıntıları daha az hatırlamak zorunda kaldığımız bir fransa-türkiye geleceği ümit ederim.

    dip not: türkiye düşmanı sarkozy mezarında ters dönsün. (kendisi siyasi ölü. umarım hep öyle kalır)
hesabın var mı? giriş yap