hesabın var mı? giriş yap

  • geçen eşim tutturdu aya gidelim. peki dedim kıramadım atladık mekiğimize. normalde hep marsa gidiyoruz da benim hanım evlenmeden önce ailesiyle yazları hep aya gidermiş. neyse efendim aya indik. bir baktım her yer çekirdek. bizim hanım eğildi birkaçını topladı. dedi şimdi kafada faunus var, mekiğe dönünce yeriz. lan meğer ayçekirdeği bildiğin ay çekirdeğiymiş. yemin ediyorum aklım çıkıyordu.

  • çok ilginç bir maç. niye diye soracak olursanız şöyle ki:

    konyaspor geçen hafta gençlerbirliği'nden 5 yedi, ondan önceki hafta da galatasaray'dan 5 yedi.

    gençlerbirliği ile galatasaray bu hafta karşılaştı. 1-1 bitti.
    haftaya beşiktaş-galatasaray ve ondan hemen sonraki hafta da gençlerbirliği-beşiktaş maçları var. kısaca öyle işte. hep bunlar birbiri ile oynuyor gibi.

    entrylerimin sonlarını getiremiyorum :(

  • 18 kişilik kadroya bu 14 yabancının kaçının gireceği, ilk 11'de kaçının oynayacağı önemlidir. yine sınırlama olursa eskisinden pek farkı kalmaz.

    not: takımlar sahaya 11 yabancı ile çıkabilecekmiş. şimdi türk futbolcuları düşünsün..

    not2: bir spor yorumcusunun tweet'inde belirttiği gibi:
    "çoğu takım zaten futbola yabancı 11'lerle çıkıyordu sahaya. bu konuda bir değişiklik yok."

  • oyuncu profesyonelce uyguladığı oyun içi sertliğinin ve oyun içi çirkefliğinin yanında hakemin görmediği anlarda oyun dışı çirkefliğe de mi başvuruyor? öyleyse güney amerikalı.

    oyuncu profesyonelce oyun içi sertlik uygularken bu sertliği pozisyon içinde çirkeflikle de mi süslüyor? öyleyse avrupanın akdeniz kıyılarından, muhtemel portekiz veya italyan pasaportlu.

    oyuncu profesyonel olmanın verdiği sorumluluğun ve futbol kurallarının izin verdiği ölçüdeki sertliğin dışına çıkmıyor mu? öyleyse orta veya kuzey avrupalı.

    oyuncu bütün profesyonel görüntüsüne rağmen, aniden dellenip, tüm dünyanın izlediği bir maçta hakeme kramponunu sallama potansiyelini mi barındırıyor? o zaman anadolu çocuğu. sen, ben, biz. vakti zamanında tarhana içtiği belli. sıcak, içten ve samimi.

  • aynı olay beşiktaş'ın başına gelse, haftalarca gündemde tutacak galatasaraylı yazarların geçiştirmeye çalıştığı olay.

    başka zaman her olayda avrupa'yı kıstas olarak alırlar, ama şimdi diyorlar ki " bizdin kırkın ilgilizlir ". lan ölü arsenal geldi 4 attı gitti 4 attı, ne korkacak?

  • press yapacağız sahada diri görüneceğiz pozisyonlara gireceğiz ama golü atamayacağız. atletico madrid duran top organizasyonuyla golü atacak atletico'nun 1-0 lık üstünlüğüyle ilk yarı sona erecek. 2. yarı baskıyı iyice arttıracağız burak'ın topu direkten dönecek akıl almaz goller kaçırcak. kaçırdığı goller sonunda sürekli burak'ın 2 eli kafasında objektiflere yansıyacak. 70. dakika civarında kontra ataktan gol yiyeceğiz durum 2-0 olacak. galatasaray yenilgiyi kabullenmiş vaziyette top çevirecek atletico geriye yaslanacak. atletico madrid kalecisi aut atışını kullanırken ağır hareket ediyor diye burak gidip artistliğine dışarı çıkan topu alıp getirip aut noktasına koyacak biran önce gol atmak istiyor gibi. son dakikalarda 1 gol daha yiyip 3-0 mağlubiyetle maçı bitiricez. maç sonu röportajında hamza hoca girdiğimiz pozisyonları değerlendirseydik bla bla bişiler geveleyecek. geçmiş olsun.

  • 1800'lü yıllarda ignaz semmelweis isimli bir doktor, doğum kliniğinde çalışmaktadır. bu doğum kliniğinde bir gün tıp öğrencileri bir gün ebeler doğum yaptırmaktadır. o dönemin yaygın hastalığı "lohusa humması" yüzünden bir çok kadın, doğum sonrası hayatını kaybetmektedir.

    bir gün semmelweis'in dikkatini bir şey çeker: ebelerin doğum yaptırdığı kısımda kadınların doğum sonrası ölüm oranı düşük, doktorların doğum yaptırdığı kısımda ölüm oranı yükseltir. semmelweis bu farkın sebebini merak eder ve ebeleri gözlemler. semmelweis gözlemleri sonucu fark eder ki ebeler doğum öncesi ellerini yıkamaktadırlar. tıp öğrencileri ise otopsiye girdikten sonra ellerini yıkamadan doğum yaptırmaktadır. bunun sonucunda ellerimizde yaşayan zararlı varlıklar olduğunu düşünür ve asepsinin önemini fark eder. fakat bunu diğer doktorlara anlattığında görüşünü kabul ettiremez ve doktorlar tarafından dışlanır.

    asıl trajik olan ise günümüzde çok önem verilen "asepsi"yi keşfeden ve bu sayede birçok kadın ve bebeğin hayatının kurtulmasını sağlayan bu doktor, akıl hastanesinde enfeksiyon kapmış ve ateşli hummaya bağlı olarak vefat etmiştir.

  • ufuk açmaz belki ama uygulandığında işe yarayan bazı bilgiler...

    sabah uyandığımda boğazımda yanma hissediyordum, yutkunamıyordum ve gıcıklanma gibi bir şeyler vardı, kaşınıyordu sürekli. sesim de biraz değişmiş kartlaşmıştı. (sanki yeterince kalın değilmiş gibi). sonra geçenlerde arkadaşımın yolladığı bilgi geldi aklıma. hemen cebimden buldum, açtım:

    boğazınızda gıcıklanma varsa ve hasta olacağınızı hissediyorsanız bir fincan sıcak suya (orta boy neskafe fincanı ve su kaynayıp bekletilmiş 80 derece); 2 yemek kaşığı bal (çok görünüyor ama eriyor suda, çok da tatlı olmuyor limon ve sirke tatlarıyla beraber), 2 yemek kaşığı sirke (ben elma sirkesi koydum), bir tutam toz tarçın ve 2 yemek kaşığı limon suyu (taze sıkılmış olacak. takribi yarım limona denk geliyor) koyup karıştırın. ve hemencecik için.

    bunu içtikten bir saat sonra şikayetleriniz geçer denmiş. denedim sabah kahvaltıdan sonra ve işe gayet yaradığını gördüm. bütün gün bol bol da su içtim burnun arkasındaki ve boğazdaki akıntı için. tüm gün rahat ettim açıkçası. az önce de aynı şeyi yeniden yaptım sabaha yine aynı şekilde uyanmayayım diye. sanırım bütün bu maddelerin bileşimi tylol hot gibi etki ediyor insana. limondaki c vitamini, sirkedeki asit, tarçındaki hangi maddeyse artık ve baldaki bayağı bir etkili oluyor yani. bu durumla karşılaşırsanız mutlaka deneyin derim. kimyasal ilaçlar yerine doğal besinlerle uygulanan basit bir yöntem, çok işe yarıyor gerçekten de.

  • bilal erdoğan açıklamasıdır
    kaynak "biz at üzerinde destanlar yazmış bir ecdadın torunlarıyız, acaba kaç tanemiz at biniyor" ahahaha

    yahu evladım bilerek mi yapıyorsun bunu, yoksa gerçekten sende bir sıkıntı mı var anlamak mümkün değil. erdoğanın bu haberi izlerkenki yüz ifadesini hayal bile edemiyorum adsfsfsadasd

  • seviyeye bak...
    ilkokul 3.

    bu kafayla siz daha çok galatasaray şampiyonluğu görür, daha çok bu kompleks altında ezilirsiniz.

  • bu sene ki şampiyonluk inanın bana hiç bir galatasaray'lının skinde bile değildi, zaten ömrümüzün yarısı gs şampiyonlukları ile geçmiş. ama bu sezon öyle belden aşağı vurdunuz, bizlere öyle öfke birktirttiniz ki o arkasında durduğunuz ağzı bozuk, kenafir gözlü zübbeyi sezon sonu bizzat sizlere gönderteceğiz, sokaklarda yürüyüş yapacaksınız istifa etsin diye.