• öneri benden değil bizzat akp li bir isimden metin külünk beyefendiden geliyor. fatih altaylı nın youtube kanalındaki programda videonun 10 ncu dakikasında başlayan bölümde bazı iş çevrelerinin kredi kullanarak merkez bankasından 125 dolar aldıklarını (sanırım 128 olacaktı ama 3 ün 5 in ne önemi var) söyleyerek o dönemdeki çarkı ifşa ediyor aslında. evet ucuz nas kredisi aldılar, sonra bu krediyle gidip kapalı ihaleler ile dağıtılan milyar dolarları alıp borçlarını kapattılar ya da tasarruf yaptılar. merkez bankasının dövizini belli bir zümreye sattılar sonra da yurt dışına para çıkardılar diyor. metin külünk, vergi tekniğinden çok anlayacak birisi değil normalde. aslında muhtemelen akp içinde konuşulan bir şeyi dile getiriyor. davanın çilesini biz çektik, kesesini dolduranlar bedel ödesin. yoksa bu krizin siyasi faturası bize kalacak, bunlardan gelen parayla ekonomiyi düzeltip siyasi ömrümüzü uzatalım demeye getiriyor. bence konuşmanın en can alıcı yeri burası. aslında iyi gazeteci olduğunu düşündüğümüz fatih altaylı bu bölümü kaçırıyor, araya başka laf sokup konunun dağılmasına sebep oluyor.
    izlemek isteyenler için;
    programın linki
  • ilk entryde eksik bir bilgi var, yazar arkadasimiz siyasal islamcilari cok iyi tanimadigi icin bu hatayi yapmistir diye dusunuyorum.

    olay gercekte su sekilde vuku buldu, mb'nin 128 milyar dolari yandaslara piyasa maliyetinin cok altinda kredi olarak verildi ama o para yurt disina cikmadi.

    gozu doymaz siyasal islamcilar bir kere soz vermislerdi, milletin .mina koymalari lazimdi. bu yuzden kkm diye bir garabet cikardilar. 128 milyar dolari cebe indiren yandaslar bu parayi bir de kkm'ye yatirdi. hatta kkm'yi yatirirken o parayi guvence gostererek yeniden ucuz kredi kullandilar.

    gunun sonunda bir tasla uc kus vurdular; enflasyon doviz altin her sey firladi. geriye giden seyler ise turk halkinin alim gucu ve refah seviyesi oldu.
  • hırsız içerde olunca, vergiyi kim alacak? halk soygundan memnun olduğu için akp yi iktidarda tutuyor.
hesabın var mı? giriş yap