• ilginç bir rezalet örneği.
  • kadınların kadınlara yaptığını kimse kimseye yapmaz. onu ona giydiren ailedende eştende kimseye hayır gelmez.
  • gelinin havasını bozmaktır niyeti.
    düğünde beyaz bir masumiyet sembolü olacaksa bu gelin değil de görümce olmalı demiştir kendi kendine.
    eee rakipsiz değilsin gelin hanım, abimi almak kolaay mı? lol
  • derdim yok dertleridir.
  • en sevdiğim.
    hele düğün öncesi süreçte gelin ve görümce arasında tartışma, soğuk savaş vb olduysa (ki beyaz giyen görümce varsa %100 olmuştur) tadından yenmez

    düğünde her iki tarafa da gaz verip mümkünse fiziki kavga çıkarıp sırıtarak seyretmek , o da olmazsa evlilik sonrası süreçte bu olayı sürekli hatırlatıp kavga ettirmek paha biçilemez :)
  • sünnet annesi ile ölümüne kapışır.*
  • "salakça bir takıntı yüzünden eleştirilecek ve inanacak görümcedir. nihayetinde beyaz giymiş. gelinlik mi giymiş? ikisini ayıramayacak kadar salak mısınız?" diyesim geldi ama saygıdan uzak bir üslup olduğunda vazgeçtim. istanbul beyefendisi çizgimden sapmak istemedim kuzum.

    mesela "düğünde siyah giyen kayınço" gibi bir sıkıntı kaynağı duydunuz mu hiç? ben duymadım. gerçi belki de vardır ama ben duymamışımdır. olması olmamasından daha mantıklı olur. yani görümcenin beyazına takılan kayınçonun siyahına da takılmalı değil mi?
  • bana bazen niye böyle cinsiyetçi düşünüyorsun diyorlar ama bu kadın kısmısının böyle detaylı fitne fücurluğunu gördükçe reddettiğim hadis kitaplarının içinden kadının aklı ve dini noksandır hadisini cımbızlayasım geliyor

    geçenlerde biladerin evlenmeye niyetli olduğu kızın ailesiyle bizimkiler tanışmaya gidecekler ama ilk giderken bizi çağırmadılar(küçük ve haylaz oğlumuz var diye) ve ben ne güzel oh be kalabalığa, strese girmiyoruz şimdilik diye sevinirken benim hanım demez mi "beni şimdi çağırmıyorlar ama onlar sizinkilere gelecek olduğunda hizmet etmek için çağıracaksa avucunu yalar anan!" diye. ey yaha söven mi döven mi ya. keşke 2 sini de yapsam ama hiçbirini yapamıyoruz bu devirde.

    1- annem ilk ziyarete çağırsa da bin dereden su getirecekti ya biz niye gidiyoruz hemen, bizi bulaştırmasınlar, daha işin olup olmayacağı belli değil, of ya ben ne giyecem bir sürü strese giriyoruz, bu kızı hiç gözüm tutmadı zaten falan diye.

    2-zaten dip dibe oturmamıza rağmen yılda 2 kere bize anca çağırıyor annemleri "kölelik etmeyeceğim" diye. böyle bir günde de dışarıdan ev yapımı poğaça, elmalı turta yaptırdığı kadının parasını ben veriyorum git al getir angaryasını da ben yapıyor olmama rağmen "hizmet edecek gelin ararsa avcunu yalar!" diye çemkirip geçiyor.

    daha bissürü şey ya. sabah sabah içim karardı yine.

    bunlar evliliğin kötü yönleri. iyi tarafları da var ama... en iyi tarafı da bu kötülükleri bekleyince nasılsa unutup gidiyorsun. biraz da unutmana müsaade etmen lazım tabi.

    hayırlısı. işle güçle çocukla uğraşmaya devam...
  • bunun bi de aşırı şaşalı bi elbise giyip, herkesin dikkatini çeken versiyonu var.
    14 nisanda yakın bi arkadaşımın düğünü vardı, herkes sade giyinmişti, görümcesi ise aşırı dikkat çeken bi elbise giymişti, herkesin de gözü üstündeydi hatunun. çok çirkin bi hareket cidden. düğünde tek dikkat çeken gelin olmalı, bu kadar.
    benim başıma gelse, geldiği gibi, dönmesini ve elbisesini değiştirmesi gerektiğini söylerdim. terbiyesizliğin lüzumu yok.
  • gittiğin düğünde gelinden şık damattan yakışıklı giyinilmez , sonra gelin kim damat kim karışır maazallah
hesabın var mı? giriş yap