• bunlar daha iyi günlerimiz
  • evet gercekten sacmaligin daniskasi. ucretli calisana verilen maas her gun kisilmaya calisilirken fiyatlarin her gun arttirilmasi acikcasi gelir gruplari arasindaki ucurumu korkunc sekilde derinlestiriyor artik ucurumun dibi gorunmuyor. nufusun yuzde 20 si ulke gelirinin yuzde 80 ine hakimken nufusun yuzde sekseni ulke gelirinin yuzde 20sini paylasiyor. bu pahalilikla zaten durum daha da berbatlasacaktir. kaliteli yerli uretimle hem calisanin kazanci arttirilmali hem de fiyatlar dusurulmeli. boylece canli bir ekonomiye de sahip olunacagindan isler kolaylasacaktir. bunun yanısıra tabii ki patronların da kar paylarından fedakarlık etmesi gerekiyor. en basitinden bir müteahit ortalama bir daireden en az 200 bin tl kar yapıyorken yanında çalıştırdığı ortalama bir iş yapan çalışana yıllık 24 bin tl verirse(ki bu yasal olarak vermesi gereken ama bunu bile veren olmuyor) tabii ki toplumda uçurum önlenemez. tamam patronlar yine kazansın ama emek sömürüsüne dönüşen gaddarca bir kazanca gerek yok. bizim yerli üretimle yüksek kazanc sağlayan işletmelere ve bu işletmelerden iyi kazançları olan çalışanlara ihtiyacımız var. hem kendi kazanan hem de çalışanına kazandıran etik değerlere sahip, dürüst ve gelişmiş bilinç düzeyine sahip patronlara ihtiyacımızı zaten söylemiyorum bile ki bu iş hayatının olmazsa olmazıdır. bunu da yoluna koyacak olan hükümettir ama en başından zaten hükümetin bu bahsettiğim etik değerlere sahip çıkması gerekiyor ki piyasayı da işvereni de işçiyi de bu şekilde şekillendirebilsin.
  • çok ciddi pahalılık/alım gücünde düşüş var. bebek ürünlerinden, kuruyemişe kadar.

    ama bir yandan da öğrenilmiş çaresizlik var, herkesin canına tak edemiyor bu sebeple.
  • 80 milyon adam var ülkede nerede tepki verenler, demek ki halk herşeyden memnun.

    bunun başka bir açıklaması varmı ?, soruyorum ? , bence yok, sigaraya zam çıt yok, elektrik doğal gaza zam çıt yok, bunu bilenler durmaz daha devamı gelir.

    ha kullanıp ödemeyiz diye hesap eden var ise bilmem ama bildiğim şey böyle ülke yönetilmez başka şeyler olur.

    herşey güzelmiş gibi şak şak yapan tv ve gazetelerinde belli bir ömrü var, herkes payına düşeni gün gelir alır ne desek boş.
  • aslında pahalılık baksanız hep var. her zaman halk şikayet etmiştir. ama insanlarla alay etmek korkunç. enflasyon %10 muş. yani hepimiz aptalız. geçen seneye göre en az %50 enflasyon var. çay, şeker, peynir vs. hepsinde bildiğiniz şeyleri bir sene öncesine göre kıyaslayın. evet en kötüsü aptal yerine konulmak
  • dipten gelen sessizlik hakim simdi atmosfere, yuz buluyor da yapiyor adiler. biraz uyansak mi artik canim orta ve alt sinifim?
  • halk geçinmekte gittikçe zorlanırken enflasyonun giderek düşmesi sorunsalı...
  • bence millet yaklaşık 20 yıldır yediği haltın farkında o nedenle şimdilik pek gıkı çıkmıyor. ama bir fırsatı çıktığı anda malum birilerinden acısını fena çıkaracak sanıyorum.
  • maaşım geçen sene bu zamankiyle hemen hemen aynı.ancak alım gücümün yarı yarıya düştüğünü net bir şekilde hissediyorum
hesabın var mı? giriş yap