• an itibariyle günümün içine etmiştir. ulan ihale var sabah, bu güya yeminli tercüman olan lavuğa da ispanyolca kalite belgelerini çevirttirdim... neyse efendim, eleman facebook'tan eklemiş beni yarım saat önce, artık neyine güvendiyse... ben de kabul ettim fazla kurcalamadan. girdim profiline geziniyorum ne ayak lan bu deyu... bir baktım ki darwin'i, evrim ağacı'nı, karikateist'i vb. sayfaları beğenmiş. kan beynime sıçradı bunları görünce. "ateist misin lan sen it" diye sert bir mesaj attım facebook'tan. "evet abi" yazdı. "senin ben mına koyim emi! hani yeminli tercümandın lan sen! kuran'a filan el basmadın mı sen" yazdım, "annemin üstüne yemin ettim ben abi" dedi. daha fazla yazamayacağım. :( hayır amk ben de ateistim de kariyerim tehlikede resmen şu an. :(
  • fenalık geçirerek hipokrat yemini etmiş ateist doktorun eline düşmekle sonuçlanır.
  • fenalık geçirince gideceği ateist doktor hipokrat yeminini inandığı/inanmadığı bir tanrıya değil, namusu ve şerefi üzerine kendine ve insanlığa ettiği için problem oluşturmayacak bir şeydir.

    tercümanların yemininde kutsal kitaplara el mi basılıyor bir fikrim yok, yorum yapamayacağım fakat şöyle de bir şey var;

    (bkz: 2014 yerel seçimindeki yeminli sandık görevlileri)

    güven dinden ve inançtan bağımsız bir olgudur öğrenin artık şunu.

    başlığı açan ve ateist olduğunu iddia eden yazarın da anlaştığı tercümandan varlığını bile kabul etmediği bir dine mensup olmasını istemesi ve mensup değil diye hakarete başvurması ise ayrı dengesizliktir. ayrıca bu din olayına çözüm getiremeyen şirket yönetimine ve oluşturdukları evrak kabul şartlarına güzel dileklerimi iletiyorum.

    imza: yeminli ateist
  • sahte tercümandır. olmaz öyle kendimden biliyorum.
    geçenlerde japonya adalet bakanlığından aradılar. bize türkçe tercüman lazım, mahkemeler, davalar vesaire.
    iyi dedim gittim. al bu formu doldur sonra ikinci katta kraliyet bürosu var ordaki imparatora imzalat getir dediler. malum ekonomi kötü burda da. saray filan satıldı. imparator ve karısı adalet bakanlığının ikinci katındaki bi odada lüzumsuz işlere bakıyolar. gittim, nöbetçilerine yemin belgesini getirin dedi. bir baktım iki kişi iki ucundan tutmuş 5 metrelik bir parşömene yazılı bi yemin. "allah musaf çapsın adam gibi çeviri yapıcam. iki gözüm önüme aksın, allah bana şurdan şuraya gitmeyi nasip etmesin. bak allahımı da 3 kere öpüyorum" filan, şaştım kaldım. ben dedim ateistim dedim bize dedim yemin memin gelmez dedim. imparator valla dedi bizde dedi 20 yıldır filan böyle dedi. eğer dedi yardımcı olmazsan dedi yarın birgün vizeni yenilemeye işin düşer dedi, bak aynen böyle, biz de o zaman dedi sana lölö yaparız dedi. sen dedi yine bi düşün dedi.
    bööle muallakta kaldım kekkyoku

    yani demem o ki o adamın ya yeminli belgesi sahtedir, ya da ateist değildir de cool görünüp hatun kaldırmak için ateistim diyodur. böyleyken böyle.

    owari
  • (bkz: namusum ve şerefim üzerine) diyor bazılarıda, çok gülüyorum.

    yanlış anlaşılmasın tercumanlar değil, başkaları.
  • yeminin sadece tanrıya ve kutsallar üzerine edilmediğini bilmeyen adam beyanıdır. yemin etmek bu dünyada o insanın tüm kişiliğinin ve güvenilirliğiinin referansıdır. birisine yemin ederim dediğinizde, o sizin o konuda kesin gerçeği söylediğinizi garantileyen bir belge gibidir. yeminin boş çıkması, o insanın artık hiç bir zaman hiç bir şekilde güvenilemeyeceği anlamına gelir.

    tanrı ve kutsallar üzerine edilen yemin adamın öteki dünyada vereceği hesabı da bağlar. bu nedenle daha sağlam bir yemin olarak görülür.

    ister atesit ister herhangi bir dinin mensubu olsun, edilen bir yemin varsa o geçerlidir.yemin yemindir.
  • "butun mukaddesatım adına"...herkesin kutsalı, mukaddes bildikleri, sumer kokenli dinler olmak zorunda mı ?... ya da "bir gönül yıktın ise bu kıldığın namaz değil", "yüz bin kabe yapmaktır , bir gönül al çağında ", " varuban ol tamuda biraz yanasım gelir", "her ne ararsan kendinde ara, kudüs'te, mekke'de, hac'da degil" diyenler de vardır ve gayet de dürüsttürler. samimi müslümana sözüm yok ama şu dinciler turkiye'yi
    daru'l harp, sanıp,"harp hiledir" i düstur edinip nasıl işenecegine kafayı taktıkları kadar( ayakta işeme)kul hakkına ve dürüstlüğe dikkat etselerdi ülkeleri bugün böyle olmazdı...

    edit, imlâ
  • komik değil.
hesabın var mı? giriş yap