156 entry daha
  • sonuna kadar haklı tepki.

    devletin imamlarının arkasında neden namaz kılınmaz sorusunun da en güzel cevabıdır bir yerde şu videoda olanlar.

    cuma'ya gidersin; "camilerde allah'tan başka kimseyi anmayın" diyen ayete* inat, bilmemne tarikatının bilmemne evliyasının yüzü suyu hürmetine dua eden imam denk gelir, sinirden fenalık geçirirsin.

    bayram namazına gidersin, 45 dakika saçma sapan şirk ilahileri söyletirler sana koro halinde. şarkı arasında hoca alır sazı, kur'an'daki şirk söylemlerini adeta hayata geçirir. zalim osmanlı firavunlarını bile göklere çıkarır da çıkarır, lanet edersin.

    cenaze namazına gidersin, "şefaat sadece ve tamamıyla allah'a aittir" diyen ayete* kafa tutarcasına, ölmüş kişi falanca sakallının şefaatine nail olsun diye ballandırarak masallar anlatır durur imam, ya sabır çekersin.

    en acısı da, adam zaten gencecik torununu kaybetmiş, ayakta zor duruyor. sen adama istanbul'un fethini anlatıyorsun, hiç mi düşünmüyorsun bunları ya?

    ama insan bu en nihayetinde. böyle riya, böyle saçmalık görünce fıtraten tepki veriyor. tabi ancak fıtratını bu hurafelere kurban etmemişse bunu yüksek sesle "acaba biri beni kınar mı" endişesi gütmeden dile getirebiliyor.

    e bu imam bir de yetmezmiş gibi, tüm bu saçmalıkların karşılığı olarak maaşını da takır takır alıyor. sen "uydum hazır olan imama" diyorsun sevgili mukallit ama "sizden din konusunda ücret istemeyenlere uyun"* diyor allah.

    ah ne de güzel diyor ama dinleyen kim...
449 entry daha
hesabın var mı? giriş yap