hesabın var mı? giriş yap

  • uzun yazayım da bir şey biliyor sansınlar ekolünden bazı cahillerin bok attığı aşıdır. siyasi olarak bir çöplükten farksız olan brezilya'nın açıklamalarını dikkate alıp, dünyanın en prestijli tıp dergilerinden olan lancet makalesine bok atılmasından anlaşılıyor bu. cehaletinizi gidin başka yerlere saçın.

    - abd ulusal alerji ve bulaşıcı hastalıklar enstitüsü (nıaıd) direktörü dr. fauci tarafından övgü almış bir aşıdır:

    https://www.bloomberg.com/…e-looks-pretty-effective

    - ruslar bile güvenmiyor denilen yazıda güvenmedikleri şey sputnik v değil, koronavirüsün yapay bir biyolojik silah olduğuna inanmalarıdır. aşıyla alakalı bir durum değil yani. daha içeriği bile okumadan şov yapmaya çalışmayın.

    - ab üyesi macaristan tarafından en etkili aşı olarak açıklanmıştır:

    https://twitter.com/…ine/status/1386306777851994124

    - almanların hem üretim hem de satın alım için girişimde bulunduğu aşıdır:

    https://tr.euronews.com/…s-s-icin-muzakereye-baslad

    - meksika sağlık bakanlığının, ülkede uygulanan aşılar arasında ciddi yan etki göstermediğini açıkladığı tek aşıdır:

    https://twitter.com/…ine/status/1374024536836935687

    - italya, almanya, fransa ve ispanya'da üretilmesi konusunda anlaşma sağlanmıştır:

    https://t24.com.tr/…nusunda-anlasma-saglandi,938058

    - koskoca ingiliz şirket astrazeneca tarafından ortak aşı geliştirme teklifi kabul edilmiştir.

    https://tr.sputniknews.com/…linik-testleri-basladi/

    - italya içindeki mikro devlet san marino'nun da kullandığı aşıdır. nüfusunun çoğunluğu sputnik v ile aşılamıştır. 2 hafta önce kısıtlamalar kaldırılmasına rağmen vaka sayıları düşmeye devam etmektedir.

    görsel

    - ab üyeleri çekya, slovakya, yunanistan, macaristan gibi ülkelerle birlikte toplam 61 kullanım onayı almıştır. birçok ülkenin devlet başkanına uygulanmıştır. ama siz boktan bir brezilya kurumuna ve buradaki bazı cahillere güvenip yaptırmam diyorsanız sizin bileceğiniz iş.

  • bombus, renkli tüyleri olan, türdeşlerine göre oldukça iri yapılı ve genelde toprak altında yaşayan bir yaban arısı türüdür. bombuslar ın uzun dilli türleri, çiçek borusu uzun olan çiçeklerden de çiçek tozu ve bal özü alabilir. bu, diğer arılar için oldukça zor hatta imkansız bir işlemdir. hatta bazı türler, bal özüne ulaşabilmek için önce çiçeğin dış kısmını ısırır ve açtıkları delikten dillerini içeri sokarak kolayca beslenir. bombuslar ın göğüs bölgesinde tutunma ve yürümeyi sağlayan üç çift bacakları vardır. bu bacaklardan birinci çiftte antenlere bulaşan çiçek tozlarını ve diğer tozları temizlemek için özel temizlik gereçleri vardır. bu sayede koku alma organı olan antenler sürekli temiz tutulur. bombuslar ın diğer bacaklarında çiçek tozu taşımak için sepetçikler ve çiçek tozlarını doldurmaya, gerektiğinde sıkıştırmaya yarayan fırçalar bulunur. bombuslar vücut ağırlıklarının yarısı kadar yükü rahatlıkla taşır. bu arılar zar şeklindeki iki çift kanatları sayesinde uçar. birinci çift kanadın arka kenarında, ikinci çift kanadın ise ön kenarında bir seri kanca bulunur. bunlar uçuş sırasında birbirine kenetlenir, böylece ön ve arka kanatlar birlikte ve daha güçlü hareket edebilir. bunun dışında uçuş için ısı üretimi de zorunludur. aktif olarak uçan bir bombus'ta gövde bölgesinin sıcaklığı 35-40oc olur. bunun için bombuslar uçuşa geçmeden önce belli bir süre ısınır.

  • benzer bir tacize ben de maruz kaldım zamanında. korkumdan polise gidemedim. çünkü gidip anlatmak zor inanın. oturup yorganın altında 2 saat ağlamışımdır.

    helal olsun. pr sa pr. reklamsa reklam olsun bu cidden. cezayla hapisle olmuyor bu işlerin cezası anladım ben. taksici kızıyım ya bir de ben. düşünün. 35 yıldır takside çalışmış ömrünün son 3 ayı hariç taksiden para kazanmış babam bile artık bıkmıştı meslektaşlarından. tacize uğradığımda babamı aramıştım ilk, plakayı istemişti, sonra bir telefon daha bana. kızım biz bunlarla başedemeyiz, belalı demişti. nasıl üzülmüştü.

    teşekkür ederim imamoğlu, bizim yerimize uğraştığın için. tıpkı olması gerektiği gibi.

  • istatistiğine soktumunun.

    olaya gelin hele;

    bu sene ligde gol attığı her maçta 2 ve üstü gol atmıştır.

    1 taneye tenezzül etmemiş, "hiç atmam daha iyi amk" demiştir.

  • gol atan futbolcuyu elleriniz yırtılırcasına alkışlıyorsunuz. gırtlağınızı yırtarcasına bağırıyorsunuz. o da onun işi ne olacak şimdi? nasıl tiplersiniz siz kardeşim neyin tatavası bu?

    işini yapan herkes birbirini tebrik etsin, ne güzel işte. burger king'deki kızı tebrik eder, mağazadaki kızın da başarılarının devamını dilerim.

  • bedenleri yorgun olsa da zihinleri henüz yorulmadığı için uykuya geçemeyen, mecburen hayal dünyası geniş kişilerdir.