68 entry daha
  • yersiz yurtsuz kalmayı, doğruları adına hiç taviz vermeden yaşamayı seçen, bu nedenle bir partinin kalkanı altına bile girmeyi kabul etmeyen ve bir güvercin tedirginliğiyle yaşamaya itilip hain bir pusuyla katledilen yazar.

    nazım hikmet şöyle demiştir ardından:
    "parti üyesi olsaydı, bu hapislere girmesini, katledilmesini belki yine de önleyemezdi. ama o kahrolası faşist provokasyonuna o denli kolayca düşmez, bir ormanda öylesine katledilmezdi"

    daha önce de belirtildiği gibi sabahattin ali'nin kendisi de şöyle diyordu zaten:
    "çalmadan, çırpmadan bize ekmeğimizi verenleri aç, bizi giydirenleri donsuz bırakmadan yaşamak istemek bu kadar güç, bu kadar mihnetli, hatta bu kadar tehlikeli mi olmalı idi?"

    bir de bugüne bakın:
    "kimbilir daha ne gibi haksızlıklarla karşı karşıya kalacağım? ama tüm bunlar olurken şu gerçeği de tek güvencem sayacağım. evet kendimi bir güvercinin ruh tedirginliği içinde görebilirim, ama biliyorum ki bu ülkede insanlar güvercinlere dokunmaz. güvercinler kentin ta içlerinde, insan kalabalıklarında dahi yaşamlarını sürdürürler."

    bu ülkede insanlar güvercinlere 50 yıl önce de dokunuyordu. hiçbir şey değişmedi. doğum günün kutlu olsun sabahattin ali. biz yine sana vurgunuz unutma e mi?
2676 entry daha
hesabın var mı? giriş yap