9 entry daha
  • savasi kaybettikleri icin tu kaka olan insanlar..
    tamam insanlik ici uygulamalari yoktur kendilerinin ama tibbin gelismesinde nerede insanlik goz önüne alinmistir ki.. amerikalilar yillarca lobotomy yaparlarken hastalarina, 60000 kusur insani bir sekilde sakat birakip ya da öldürürken lobotomy ile kimse bugun haklarinda cikip "katiller" deme cüretini gosteremiyor..

    hadi bilimi gectim, ronesansta bissuru isa konulu tablonun yapiminda, özellikle carmiha gerilme sahnelerinde bir cok canli model kullanilmistir.. hatta rafael dahi ellerinden civilenmis adamlara bakarak isa resimleri cizmistir.. biri cikip rafael e "insanlik disi manyak" der mi? demezler..

    amacim kimseyi alkislamak, bravo demek, cikardigim fanzinde "bir dahinin portresi hosef mengele" demek degil ama allaskina tarihe kazananin yanindan bakmayalim..

    ayrica madem bilim adami diyoruz, v2 roketlerini bulup uzaya cikmamiza on ayak olan adamlardan da bahsetmeli, ses hizini delen jetlerin yapilmasina ön ayak olan jetleri bulan bilim adamlarindan, denizaltilari bulanlardan da bahsetmeli..

    sadece bu adamlar dönemin sartlarinda daha hoyratca calisma sansi bulduklari icin yerilmemelidirler kanimca.. zira dediim gibi bilim özellikle insani konu alan bilimler insani degerleri göz ardi ettikce gelisirler.. milyonlari kurtarmak icin bir kisiyi feda etmek insanlik disi olsa da bilim icin gereklidir bazen.. (bin yildir etik degerler mi bilim mi diye sorguluyoruz mina koyiim.. bu konu olmasa akademik cevrelerde ne konusulcak merak ediyorum)
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap