318 entry daha
  • daha dun chip'e bu konuyla ilgili bir yazi gonderdim $ubat sayisinda cikacak muhtemelen. bugun bakiyorum youtube'e eri$im yine engellenmi$.

    orada yazdiklarimi tekrarlamak yerine ekleme yapayim:

    bu i$in dogru cozumu opendns gibi alternatiflerle idareten gunu kurtarmak degil.
    5651 sayili kanun sadece dns degil ip adresi ile kapatmayi da kapsiyor. o zaman proxy'lere ko$acaksiniz?
    sonra yurtid$i proxy/dns trafigi kapanacak o zaman ne yapacaksiniz?
    cinliler gibi boynunuzu bukup "devlet uygun gorduyse bu dogrusudur" mu diyeceksiniz?

    halkin "sen bana hizmet edeceksin" diye alip oraya koydugu devlet denen kurum nasil olur da boyle sacma sapan i$lere musaade eden kanunlar cikartabilir? her ali$veri$ yaptiginizda odediginiz kdv'lerle beslenen bu devlet resmen kendi vatanda$ini sindirmek icin yasa cikartiyor. bunu gostere gostere uyguluyor.

    hele hele "cocuklari korumak" gerekcesine ikna olmak imkansiz. cocuklari ebeveynleri korur, internet explorer'da 3 tane klik alt tarafi. devletin kendi kendine gelin guvey olup anne baba, bodyguard rolu ustlenmesi nereden cikti?

    biz buna ses cikaracagimiza "opendns'e gectim" deyip kendimizi kurtarabilmi$ olmaktan gurur duyuyoruz, hacker gibi. medya kurulu$lari da buna zerre ses cikarmaz zira yurtdi$i sitelerinin kapanmasi kendi reklam gelirlerini dogrudan arttirir, onlarin ekmegine yag surer. kanuna uygun fotograflari icin tiklayiniz haberleriyle gul gibi gecinip giderler.

    o zihniyet orada durdukca, biz ses cikarmadikca opendns falan da kalmayacak sonunda biliyorsunuz degil mi?

    bunu ancak halkin kendisi durdurabilir, o da opendns kullanarak hicbir $eyi durduramaz. turkiye alninda boyle rezil bir lekeyi haketmiyor.
516 entry daha
hesabın var mı? giriş yap