• bu ülkeye çok hizmeti oldu ama posteritine de çok zararı dokundu melik duyar'ın. bakın türk garsonuna, komisine? 30 sene geçti, servis sektöründe herkes hala megahafıza teknikleri ile sipariş hatırlamaya çalışıyor. adisyon bize hala uzak, bilirim. bilirim ondandır yanlış alınan siparişler, ve yine ondandır servis elemanının masamızda çöreklenen derin hüznü. işte getirdin o güveçi, ama biz güveç söylememiştik. ne olacak bu güveç? ne olacak?

    bana niye soruyorsun anadolu yiğidi? bana niye soruyorsun emekçi kardeş? nedir o yüzündeki dançın dançın bakışın sebebi? nedir o yanlış siparişi mutfağa geri götürmemekteki skorpian inadın? hele hele o yediğimizi morsel morsel boğazımıza dizen o ezgin tavrına ne demeli? üzmek için yapıyorsan, başardın, üzdün bizi. ne olacak şimdi bu güveç abi? ben de merak ediyorum. bilirim, demek istersin ki 'atılmasın, ziyan olmasın, israfa düşmesin'. ve bilirsin kültürel müslümanlığımızı...ondandır hala tepemizde elinde güveç tepsisiyle dinelmen, ve yine ondandır bu sorunun zorlu tınısıyla bizi baş başa bırakman.

    tamam abi bırak, biz yeriz. bırak, tamam. pardon abi. yok önemli değil, yeriz biz. yani ben şimdi içeri götürsem atılacak biliyor musun? biliyoruz, bırak. abi istemiyorsanız yani. yok bırak, canımız çekti. tamam abi, pardon abi.

    üstüne bir de yalan söylettirip zorla yedirdin bize güveci... ve sorgulattın işte bize israfı ve haramı... elinde güveç tepsisiyle mutfağa geri dönmen halinde yaşayacağın sıkıntıyı, işçi-işveren gerilimini bize de yaşattın. ve sen kazandın servis sektörü. sen kazandın. güveç kazandı. biz kaybettik. ama varsın olsun be dost? varsın olsun be can? senden değerli mi? biliyoruz, bu olayı unutmayacaksın ve artık hep adisyon tutacaksın siparişleri alırken...di mi?

    ve fakat bu gelen piliç ızgara? keşke yalnızca bunun için dövseydim seni.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap