7 entry daha
  • dünya üzerindeki en bayık şehirler sıralamasında ilk onu kesin zorlar. ama university of twente nedeni ile şehir gelişmeye ve öğrenci şehri sıfatını almaya başlamıştır. şehir küçük olmasına rağmen herkez ingilizce konuşur. günlük hayatta hiçbir problem çekmezsiniz. eğer bir de almanca biliyorsanız 2 ay içinde flemenkçeyi sökmeniz işten bile değildir. eğer şehre uzun süreli geliyorsanız en kısa sürede bir bisiklet almayı ihmal etmeyin. zira toplu taşıma pek de verimli bir ulaşım aracı değildir.

    şehir amsterdam'a üç saat , dortmunt'a iki buçuk saat uzaklıktadır. eğer yolunuz buraya düştüyse havalimanı olarak amsterdamı ya da dortmunt'u seçebilirsiniz. iki havalimanından da direk trenler mevcuttur.

    şehrin merkezi küçük ama gerçekten sevimlidir. gece dışarıya çıktıysanız muhtemelen birçok tanıdığa rastlarsınız. siz sarhoş partiden dönerken yan masada profesörlerinizin alem yaptığını görüp onlara katılırsınız. üniversite hayatı için özellikle master-doktora ideal bir seçim olabilir.

    university of twenteavrupanın en iyi üniversitelerinden biri olma yolunda sağlam adımlar atıyor. özellikle türk öğrencilere çabuk uyum sağlamaları nedeni ile sıcak bakıyorlar. nanoteknoloji, enerji mühendisliği gibi yeni gelişen mühendislik dallarında çok güzel master-doktora programlarına sahipler. eğer seçenekleriniz arasında varsa buraya gelmek, iyi değerlendirin.

    üniversitede ayrıca türk öğrenci birliği vardır. (bkz: tusat) canınız bizim oralardan tellenmek istediğinde hemen yardıma koşarlar. aynı zamanda esn çok iyi çalışır. uluslararası öğrenci sıfatı ile geliyorsanız sizi karşılar, yurdunuza yerleştirir ilk günlerinizde şaşkınlığınızı atmanıza yardım ederler.

    iyi şanslar.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap