8 entry daha
  • baldan tatlı olmasına hiç sözüm yok. tabii her baldız baldan tatlı mıdır, yoksa tatlı olan kaçak saçak yalanması, yutulması mıdır onu da bir düşünmek ilâzım.

    bu sözü buyuran şahıs kardeşimiz, belli ki baldızı bir güzel yalamış ve görmüş ki, aslında yiyiştiği hanımefendiden alamadığı tadı, keyfi bu hanımkızımızla yaşamış. oysa ben ne baldızlar biliyorum içinde insan yok. her şeye rağmen enişte olunduğunda bu baldız müessesesi, enişteye karşı eksantrik bir duyarlılık sergiler. kıskançlıktan doğabilecek elde etme kaygılarını, girişkenliklerini bir yana bırakırsan, bazı bazı baldız, eşten daha anlayışlı olur. peki neden? her şeyi de bana sormayın kardeşim. yine de değinilmesi gereken aynı kişiyle aynı şeylerin sürekli paylaşılması, aynı tepkilerin alınmasından doğan bıkkınlıktır. yine kadınlara özgü bir özellik olarak kadınlar istedikleri zaman olağanüstü anlayışlı, dinleyişli, ilgili olabilirler. baldız da bunu yapar, içinde bulunduğu içsel durumlar gereği.

    sözün sahibi şahıs kardeşimiz, aynı yalamaklardan bıkmış olacak ki, o sırada tesadüfen el dil değdiği baldız bacımız ona baldan tatlı gelmiştir. buraya belki de değinmiştim.

    son kertede değinmek istediğim şey şu ki, bal tatlıdır oh, iyidir, balın da cinsleri, daha tatlı olanları vardır ki baldız da balın safhasında bir neşveye benzedilmekte. ki lakin, bal fazla yenirse, hele balın daha balı haddinden fazla yenir yalanırsa, insanı fesada götürür, zarar verir, dengesini bozar, hastalık eder. en net, anzer balı'ndan bunu biliyoruz, günde bir çay kaşığı yiyeceksin, abartırsan delirirsin, çıldırırsın. çıldırırsan, delirirsen, baldan da bir tat alamazsın, hatta balı tattırmazlar

    dolayısiyle, bilemiyorum, baldız ne kadar tatlı olursa olsun, hele ki tadı arttıkça, tadına daha az bakmayı gerektirir. çıldırırsın, delirirsin, baldızı bir daha tadamazsın, parmakları kesip, linç edebilirler, onları düşünmek bile istemiyorum.

    her baldızın eti yenmez, her gün baldız eti yenmez güzel kardeşim. e, et nerden çıktı, hani baldan bahsediyorduk. ne bileyim lan ben, bugün cumartesi.
66 entry daha
hesabın var mı? giriş yap