5 entry daha
  • "...bilgisayar sizin esiriniz olsun" diye devam ediyor. yani istenen şu:

    - parklara sokaklara çıkın gezin tozun.
    - dolandırılacaksanız sokakta dolandırılın.
    - sanaldaki çirkin işlerden uzak durun. çirkin işleri sokakta tercih edin.
    - şiddet görecekseniz sanalda değil sokakta gerçeğini, fizikselini görün.
    - kağıt kalem silgi 0.5 uç falan kullanın.
    - kitabı kağıt hamur baskıdan okuyun.
    - aile ve arkadaşlarınız dışında öğretmenlerinize de şahsi zamanınızdan vakit ayırın.
    - bilgisayarı sadece araç olarak kullanın.

    ama "bilgisayar sizin esiriniz olsun". nasıl olacak abicim o bilgisayar esir? ona vakit ayırmayınca, üstüne titremedikçe, tüm kütüphaneni yanında taşımak, kalemden silgiden yüz kat daha zengin ve verimli envai çeşit not tutma, işlem yapma gibi nimetlerinden istifade etmeyip, bu konularda ehil olmak için vakit ayırmadıkça, onu "sadece bir araç" gibi gördükçe nasıl olacak? öğretmen, aile ve arkadaşlarımla aynı anda çok hızlı ve zengin şekilde sosyalleşebildiğim hatta tek iletişim kurabildiğim mecraları terk edip, ilkel bir sosyallik anlayışıyla ömür çürütmeye kalkarken hangi vakit bilgisayar esirim olacak?

    sen "feysbuklar filan", "twitter denilen bir bela var", "bilişime kafa yorarsanız sıyırırsınız", "biz ara eleman ülkesiyiz mucit çıkaramayız" dedikçe, tübitak o yapmamıştır diye öğrenciyi reddedip yurtdışına kaçırdıkça, bilgisayarı kim kendisine esir edecek? bu vizyonla ve bu kılavuzlukla kim bunu gerçekten başarabilecek?

    açık söyle senin derdin bilgisayara esir olan insanlar değil, gitgide kitapları sadece özetlerinden okuya okuya çağın gerisinde kalmış olan bilgi birikiminin artık hiçbir şekilde idrak edemediği bu modern dünya nimetlerine hakim, sanaldaki varlığıyla toplumda gerçek etkiler yaratabilen gençleri hastalıklı kabul etmen ve bunu görmekten usanmış olman.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap