2 entry daha
  • bazen hayvanların insanlardan daha mantıklı olabildiğini ispatlayan hayvan modelidir. gökyüzünde süzülen bir kuş, size sevgisini hiç bir karşılık alamasada sunan köpek bile zinanın suç sayılmasındaki mantıksızlığı kavramışken, bu tip insanlar zinanın suç kabul edilmesinin aldatmaları önleyeceğini düşünmektedir. ki bu suç, eşin olayı fark edip ihbar etmesi sonucu cezaya kavuşacakmış. aldatıldığını fark eden eş, boşanır. çünkü bu evliliğin bittiğini gösterir. ki aldatmayı sadece bacak arasına indirgemek, sadece sapkın bir zihniyetin ürünü olabilir.

    az önce köpeğimle konuşurkeni aşağıdaki metni yazıp bana verdi. modele örnek olsun.

    türkiye'de kadınlar dayak yediğinde, polis karı koca kavgasıdır diyerek müdahale etmezken, türkiye'de binbir türlü rezillik kanunlar tarafından önemsenmezken, sadece "ahadanın zeynepin kocası hamdi nuriyeyle yattı", hadi tutuklayalım zihniyeti, bir şekilde tercihlerini yapmış insanların özel hayatına yapılan en büyük saygısızlıktır.

    ayrıca unutulmamalıdır ki aldatmak, genelde aldatan kadar adatılanın da hataları sonucu gerçekleşir. çok sapkın, çok uç örnekler seçmezsek, mutlu olmayan ve mutluluğu başka yerde arayan insanın saptığı hatalı bir yoldur. o zaman mahkemeler, bana kadınlığını yapmadı, bende aldattım şeklinde savunmalara sahne olmayacak mıdır? bu adamın topluma ne zararı vardır ki, toplumdan izole edilerek, benim ödediğim vergilerle masrafları karşılanıp hapse atılacaktır. bu kişi sadece eşine karşı suçludur, ve bunun cezası kadını koruyacak şartlarda boşanmadır, ki bu zaten yeni kanundan önce de vardı. aldatan eş hem eşinden boşanmak zorunda kalır, hemde yüklü nafaka öder. zaten olması gereken de budur. hapisteki erkeğin nafaka ödeyemeyeceği düşünüldüğünde, dışarıdaki aldatılan eşe kim bakacaktır? bir geliri olmayan kadınlar, bu şartlarda nasıl gidip şikayetçi olacaktır?

    ardından köpeğim bana kuyruk sallamak suretiyle bir kez daha sevgisini gösterdi. ve dünyada doğru düzenin yasaklar ve korku üzerine değil, sevgi üzerine kurulması gerektiğini hatırlattı.
49 entry daha
hesabın var mı? giriş yap