• kalp ritimlerinde bir bozukluk olup olmadigini anlamak icin hastaya takilan, 24 saat cikartilmayan alet.
  • 24 saatlik ekg
  • vücuduna taktıkları acayip alet.. kabloları jelle kalbinizin etrafına yapıştırırlar.. bu aletle uyumak zorunda kalırsınız. eğer bu aleti yazın taktırmışsanız evlere şenlik bir durum oluşur.. dışarı çıkamazsınız..
  • kullanımı sırasında cep telefonundan uzak durulması gereken alet.
  • bir de bunun tansiyon ölçen cinsi vardır.
  • çocuklara takılan cinsi yetişkin bir kadın elinden küçük olmakla birlikte günlük aktiviteleri engellemeyecek yapıda bir alettir. boyundan geçirilen minik bir cantaya konup göğsün üzerine konur, cantanın yanlarından çıkan iki kuşağı bele bağlanarak sabitlenir. göğüs üzerine yapıştırılan 4 adet alıcı bu alete bağlıdır. herhangi bir ağrı, çarpıntı durumunda aletin üzerindeki üstünde kalp resmi olan düğmeye basmanız istenir.
  • aritmisi olan hastalara bir ya da iki gün boyunca takılan walkman büyüklüğünde bir cihaz.. hastanın nabzını ve ekg sinin bazı bölümlerini kaydeder ve daha sonra bu bilgiler bilgisayara aktarılarak hastanın hangi tür aritmisi olduğu tespit edilmeye çalışılır.. üzerinde bir event butonu bulundurur.. çarpıntı, baş dönmesi, bayılacak gibi olma, göz kararması, nefes darlığı gibi şikayetlerde bu düğmeye basılır ve saat not edilir.. bu cihaz hastanın üstündeyken hasta günlük aktivitelerini kısıtlamaz.. ancak manyetik alanlardan uzak durması gerekir..
  • takanin canli bomba sanilabilecegi cihaz.
  • kalbinizde bir ağırlık taşımanızı sağlayan sağlık edevatı.

    kalbi kırık kişiler için mevzu diildir yani özetle.. günlük hayatınız sürer.. aralarda ağırlığı hissedilir, bir sızı acı oldu mu üstüne bastırırsınız, birileri sonradan da olsa fark etsinler diye.. saklar, gizler durursunuz bir de bunu.. bir çeşit kalp kırığı.. batar durur işte uyutmaz..
    ama en azından 3 günlüktür, bilirsiniz. bu da artısı.
  • teşhis ve tedavideki rolünden ziyade büyüklüğü konuşulan tıp şeyisi. bazı kalp hastalıkları rutin kontrollerle tespit edilemez. (ekg, ekokardiyografi gibi.) çünkü bazı kalp problemleri ancak bazı koşullar sağlanırsa belirti verir. bu holter denilen pek muhterem cihaz da hastanın gün içi faaliyetleri esnasında kalp ritmi veya tansiyonundaki değişimleri saptayarak sevgili doktorların tanı koymasını sağlar. genelde 24 saatlik ritm ölçümü yeterlidir. yani uzun lafın kısası pek faydalı bir cihazdır bu. ama nedense hastalar sağlık durumlarından endişe etmek yerine "bunu takıp sokağa çıktığımda acaba millet bana ne der, omzunda teybi ile gezen zenci muamelesi görür müyüm" gibi konuları dert ederler. bilmiyorum ama galiba bu durum da, söz konusu sağlık olunca en ufak bir gayreti bile esirgeyen sevgili toplumumuza has bir özellik. zenci adam (aslında zenci değil, siyahi kardeşlerimiz) sırtındaki koca teybinden bile rahatsızlık duymazken biz elbisenin altına gizlenebilecek, bütün hayatımızı etkileyebilecek bir teşhisin arefesinde bir günlüğüne belimize taktığımız wolkman kadar bir cihazdan rahatsız olabiliyoruz.
hesabın var mı? giriş yap