• bir allahın kulu tatmin edici bir yanıt verebilirse, iphone 4s'imi satıp iphone 5 almama neden olacak olan sorudur.
  • (bkz: artistlik)
  • panoramik fotoğraf değildir. zira o özellik ios 6 ile geldiğinden ben gayet 4s ile kullanabilmekteyim.

    bana kalırsa sadece iphone 5 ile yapılacak pek bir şey de yoktur. iphone 6'da ekran kalitesi, 3d oyunlar falan gelir en fazla. dolayısıyla iphone 7'ye kadar telefon değiştirmeyi düşünmüyorum. (bkz: apple fan boy)

    edit büdüt hodöt: anlaşılacağı üzere panoramik fotoğraf bakınızı verilmesi üzerine işbu entry girilmiştir. caps falan uğraşacak halimiz yok bu yaştan sonra.
  • panoramik fotoğraf olmayan şeydir. zaten jailbreak ile yapabildiğin şeyi, burada ayrı ekstradan özellik gibi anlatmanın gereği yok.

    ekleme: tabi ayarı yiyince malum apple fanboy silivermiş entarisini. havada kaldı bu entry de böylece.
  • turkiye icin gecerli olmasa da (bkz: lte)
  • sizin için ne kadar önceliklidir bilinmez elbet ama vardır bir takım farklılıklar. kişisel görüşüm, 4s kullanıcılarının 5'e geçişini gerektirecek denli önemli farklar olmadığı yönünde ama yine de yazalım.

    öncelikle elbette ekran boyutu... 8,6 mm daha uzundur iphone 5. ayrıca 1,7 mm de daha incedir. ağırlıkta da bir fark var. iphone 4s 140 gram iken, iphone 5 112 gramdır. ekranı teknoloji olarak fark içermese de, boyut olarak 4 inç olması (4s'in boyutu 3,5 inçtir) büyük sevenler için iyi haber. daha uzun olmasının kullanımda sunduğu avantajlar arasında, ekrana bir sıra uygulama daha fazla sığması olarak söylenebilir. ayrıca daha uzun olmasının ekran kullanımında rahatlık sunduğu da sayılabilir.
    işlemci olarak kayda değer bir fark olduğunu söylemeliyim al yanaklı sözlükçülere... iphone 5'teki a6 çip, iphone 4s'teki a5 çipe göre 2 kat daha iyi! ara bellekte de iphone 5 çocuğu koyuyor arkadaşlar: 4s'te 512 mb iken, 5'te 1 gb!

    kamerada da iphone 5 "esas siki sokmak lazımdır" dercesine bazı farklar öne sürüyor: panorama modu ve video çekerken fotoğraf çekme artı özellikler olarak geliyor. ön kamerada 4s vga kalitesinde 480 piksel video kaydederken, iphone 5'in ön kamerası 1,2 mp, 720p hd video kaydı yapıyor. ayrıca facetime hd desteği de cabasıdır.

    henüz ülkemizde olmasa da bağlantı olarak 4g desteğine sahip olması aklımızın kenarında fark olarak yer almalı. pil ömründe de çok büyük olmasa da bir adım önde iphone 5.

    teknik farklar haricinde, kullanım sırasında anlaşılacak türden bir takım ince üstünlükleri olduğunu söylersek yalan olmaz. peki tüm bunlar kimin sikindedir! (entry'nin sonunda manasızca sinirlenmek)
  • apple ürünlerinin yıl aşırı değil, 2-3 yılda bir değiştirilmesi gerektiğini bilmeyen hırboların aklınca ortaya ayar atmak için araştırdıkları fark. 4s'ten geçiş yapmak için arada ciddi bi fark yok yavrum. zaten be amınakoduğum, geçen sene de 4s'i alırken bin tane trip yaptın yine gidip sike sike alıdn o telefonu, daha neyin havasındasın a benim aptal evladım? en asi, en laf sokan, en çılgın sensin, tamam. al birincilik şiltini odanın baş köşesine koy.
  • kalıcı kas yapmak.

    bilgi: daha az hafif olan bir ağırlıkla daha fazla set yaparak daha kalıcı kas yapılırken, daha büyük bir ağırlıkla hacimde ve görüntüde daha büyük kas yapılmasına rağmen kalıcılığı daha azdır.

    özet: 5'in 4s'ten tek farkı hafifliğidir. geri kalan özellikleri senin benim gibi standart ve artislik namına kullananlar hariç ekstra özellik değiller.
  • "iphone 5 'im var" demek.
  • kalabalık bir kasa sırasın da hele birde boy biraz uzun ise, telefonu biraz altından tutarak. ara sıra çaktırmadan sağı solu keserek, üst perdeden anırmak suretiyle konuşmak.
    (bkz: bugün bunu gördüm)
hesabın var mı? giriş yap