yanıtlar 35
  • türkiye'de bireysel silahlanma yapılması için silah eğitimi verilmesi gerekir. silahın kullanılması için belirli teknik ve dinamikler var. bunlara dikkat edilmediği takdirde ciddi yaralanmalara hatta ölümlere neden olabilir. alanında uzman kişilerden verilen eğitimlerle silah hakkında kullanım teknikleri öğrenilebilir. böyle bir süreç olmadan yapılan bireysel silahlanma kaosa sebebiyet verecektir.
  • bu ülkede denetleme mekanizması, yargı, hukuk çalışmadığı için. nasıl olsa ceza almadan çıkarım diyen kadın katillerine bir de ruhsatlı tabancayı kolayca teslim etmek ne kadar mantıklı?
  • bireysel silahlanma şiddeti ve cinayeti arttırır.
  • bireysel silahlanma eşittir güvensizliktir.

    bir süredir amerika'da yaşıyorum. geldiğimden beridir gördüğüm şeyi söyleyeyim, insanlar birbirleriyle tartışmaya çekiniyorlar. herkes birbirine oldukça mesafeli yaklaşıyor. sebebi de malum, karşındaki insanın cebinde silah olmadığının ne garantisi var? bu hisle yaşamak hiç de hoş olmuyor haliyle.

    silahlanma yerine yasaların daha etkili olması sağlanmalıdır bence.
  • istanbul'un en dandik semtinin en dandik mahallesinde oturuyorum. standart polis yerine özel harekat polisleri dolanıyor caddede sürekli toma park halinde bekliyor buna rağmen içine sictigimin mahallesinde her hafta biri vuruluyor, iki günde bir çatışma çıkıyor, evimin önündeki parkta ortaokulu bitirmemiş bebeler belinden silah çıkarıp saçma sapan mevzular yüzünden birbirlerine göz dağı veriyor...

    bu mahalleden şimdilik çıkamıyorum da çünkü fiyatlar ortada. umarım bir gün kaza kurşunu yiyip göte gelmem.
  • ''bireysel silahlanma eşittir güvensizliktir.

    bir süredir amerika'da yaşıyorum. geldiğimden beridir gördüğüm şeyi söyleyeyim, insanlar birbirleriyle tartışmaya çekiniyorlar. herkes birbirine oldukça mesafeli yaklaşıyor. sebebi de malum, karşındaki insanın cebinde silah olmadığının ne garantisi var? bu hisle yaşamak hiç de hoş olmuyor haliyle.

    silahlanma yerine yasaların daha etkili olması sağlanmalıdır bence.''
    lol. herkesin birbirine çekinmeden yaklaştığı pek ''sıcak'' ilişkiler içeren bir ortadoğu ülkesinde çöpe atılmışçasına yetişince böyle oluyor demek ki.

    ateşli silaha karşı olan kişi silahları, silah aksesuarlarından ve mühimmatları sevmiyordur.

    bir silahla vurularak öldürülmek istemiyordur.

    peki vurularak ölmemek için ne yapıyordur ? silahlar yokmuş gibi yaşıyordur ! eğer silahlar yasaklanırsa kimsenin yalnızca legal silahlara değil, illegal silahlara bile ulaşamayacağını düşünüyordur !
    hani tecavüz yasak ya kanunen o yüzden hiç kimseye tecavüz edilmiyor, hani hırsızlık yasak ya o yüzden katiyen asla hırsızlık yapılmıyor dolayısıyla silahları yasaklarsak da kimse silaha ulaşamaz !

    mantığı bu olan insan silaha karşıdır.
  • bireysel silahlanma kesinlikle artmali. cunku yasalardan korkmayan turk sadece silahi gorunce korkuyor. diyecem su ki gunumuzde insanlarin tek guvencesi bireysel silahlanmadir.

    ozellikle kadinlarin silahlandirilmasi ayri bir onem arz etmekte olup devlet bu konuda kadinlari silahlanmaya tesvik etmelidir. goreceksiniz kadin cinayetleri, taciz ve tecavuz olaylari azalacaktir.
  • bireysel silahlanma, zayıf devletlerde olur. zayıf yönetim, zayıf devlet, düşük refah ve düşük refahta suça meyil demektir. ayrıca hukuki adaletsizlik, mafya benzeri illegal örgütler yaratır. yani bireysel silahlanmak demek, devletin seni koruyamadığını kabul etmek demektir, öyleyse neden vergi veriyoruz. devletin temel görevlerinden biri, halkını korumak ve ona güvenli bir alan yaratmaksa, bireysel silahlanmaya değil, refah düzeyini arttırmaya ve güvenli bir ülke yaratmaya odaklanılmalı. bireysel silahlanma, bozuk düzene boyun eğmek demektir.
  • eşitsizler arasında eşitlik sağlar gibi bir fikre sahip olmak hatalı. silahlanma eşitsizler arası eşitsizliği sadece artırır.
25 yanıt daha