• chick corea'nin grubunda yillarca calan, saglam teknige ve ustun yetenege sahip israil dogumlu abd'li basci. downbeat dergisinde yuzyilin en etkileyici 100 bascisi arasinda gosterilmistir. 2003'te 9.eskisehir festivali kapsaminda turkiye'de konser vermistir.brno caz festivalinde seyrettigim triosuyla performansi muhtesemdi. konserden sonra gaza gelerek aldigim continuo albumunde bircok parcada ud'a da yer vermis. albumunde de belirttigi parcalarinda bach, beethoven ve led zeppelin ve ortadogu ezgilerinin etkisi cok belirgin. hayran kaldim muzigine.
  • cok yetenekli israilli basci. tr'de genelde chick corea'dan taniniyor ancak gerek turk, gerekse ortadogu ezgilerine parcalarinda ve performanslarinda sikca yer veriyor. amerika'da ise cidden cok deger goren bir insan kendini. nisan ayinda yeni bir de album cikardi son 2 senedir blue note'ta verdigi konserlerden derledigi canli bir album bu, as is live at the blue note. henuz canli izleme imkanina sahip olamadigim icin album ilac gibi geldi demek istiyorum tum gonul rahatligimla. cok guzel ve eglenceli.

    incelemesi:

    http://www.dinlemeparki.com/?p=262
  • muhtesem bir albumle ve yeni trio'suyla aramiza donen dunyanin en yetenekli bascilarindan. ayrica denemeleri sayesinde yenilikci bakis acisiyla da gayet guzel orneklemler veriyor bize caz dunyasindan. yeni tarzi ise folk muzigini cazla birlestirmek. yeni albumu gently disturbed'de de bunu cok guzel bir sekilde yapmis. hayran kaldim desem yeridir. mutlaka dinlenesi sanatcilardan birinin elzem albumunu kacirmamak lazim.

    gently disturbed albumunun incelemesi ve 2 ornek parca icin:

    http://www.dinlemeparki.com/?p=409
  • esbjorn svensson'u kaybettigimizi ogrendigim bir gunde konser dvd'sini sonunda elime gecirebildigim icin ancak buruk bir bicimde sevinebildigim unlu cazci.
  • 20 nisan 1970 yılında israil'de doğup, jerusalem yakınlarında ufak bir kasabada büyüyen müzisyen. piyanonun ardından bas gitar eğitimine geçmiş takip eden yıllarda ordu bandosunda yeralmıştır, new york'a taşınmasıyla arada kalan zamanda kontrbasa merak salmıştır.

    http://www.avishaimusic.com/
    http://www.myspace.com/avishaicohenmusic
  • last fm "sen seversin bunu" demişti. denedim gerçekten de sevdim. modern jazz, biraz da etnik unsurlar, korkunç güzel düzenlemeler... bir de birileri aziza mustafa zadeh ile ortak bişiler yaptırtsa bunlara işte o zaman tadından yenmez sanki.
  • est severlerin afiyetle dinleyeceği yetenek. *
  • how long parçasıyla tanıdım.oha bu kim dedim.sonrası malum..puslu bir dünyaya bakarken buldum kendimi
  • (bkz: third world love)

    edit: yanlış olmasın. third world love'ın avishai'si başka bir avishai tabii.
  • cohen son derece duru bir beste anlayışına sahip.jazzın o algılanagelmiş sıradan insanı buhranlara sürükleyen, sıkıcı kalıplarından çıkıp doğu batı sentezinin kıvamını yerinde ve leziz bi şekilde tutturmuş.özellikle buna continuo albümünü örnek verebilirim. israilli udi amos hoffman'ın da yer aldığı albüm cidden ziyafet niteliğinde. ud öncelikle sırıtmıyor, kimi yerde kontrbas ile kapışıyor birbirini tamamlıyor kimi yerde ise solo takılıyor piyano ve davul ile uyumlu akıp gidiyor. cohen'in kendine has stili, dolgun doyurucu bassı ile parçalar bütüne kavuşuyor. jan garbarek ile anouar brahem'in madar'daki kusursuz birlikteliğini bu albümde de yaşıyorum. bunun dışında triosu ile birlikte kaydettiği gently disturbed'de de bunu görüyoruz. eleven wives,pinzin kinzin,how long,chutzpan,nu nu ve özellikle continuo önereceğim şarkılar ac101 giriş dersi için.

    dinleyenlerin kolay kolay vazgeçemeyeceği türden biri. henüz tanışmadıysanız keşfedin derim..
hesabın var mı? giriş yap