• 80 li yıllardan çok daha öncelere dayanan bir evveliyatı vardır.berbat avantür filmlerde oynamıştır.salih kırmızı ile oynadığı "karaburrak yalıyor" isimli olduğunu tahmin ettiğim bir eserde ağaca bağlı iken diğer kadınla sevişmesini izlediği salih güney e(bilmiyom kardeşim adamın adını?)
    "lütfen benimle de seviş!" diyebilecek kadar haysiyet ve zeka sahibi bir insandır.
    neden ağaca bağplıdır orasını bilemem?
    bondage?
  • "la havle ya settar yine taratula tantana yar seni basimiza kim saldi" falan filan gibi sacma sapan sozlu sarkilar soyleyen kadin.
  • son verdim kalbimin işine, aklım ermedi gidişine şarkısı kazınmıştır beyinlerimize.
  • "simsekler caktiirdim, korksunlar artik benden, geliiyooruum"
    abla korkmak ne kelime altimiza sictirdin.
  • aynı gün içerisinde hakkında üç entry birden girilmiş görünce ulan öldümü acaba diye entryleri merakla okuduğum eski ses sanatçılarından biri.her ne kadar o kadar büyük bir sanatçı olmasa da şimdi piyasalarda şarkıcıyım,popçuyum,şuyum buyum diye dolanan ibişlerin çok büyük bir çoğunluğunun eline rahatlıkla verebilir.
  • ilkokul zamani, servis soforu olsun, okul yolunda helak olan mini mini bebeler olsun, servisce hastasi oldugumuz pop ilahesi. 1 okul yili boyunca araliksiz dinlemisligimiz vardir kendisini, bir daha yuzlerini hic goremedigim tegmen kalmaz ilkokulu cankaya servisi ekibiyle. yonca evcimik'in ilk albumuyle ayni zamanlara denk dusen bir son album(?) yapmisti. aksamci arif sarkisi favorilerdendi, dandik sozleri animsatmak isterim.
    bir alemdir aksamci arif
    ona uymaz hicbir tarif
    entellerle gezer tozar
    bir o barda bir bu barda*
  • biliyorum ki aslında
    sen benimsin

    onun için bekliyorum
    onun için bekliyorum
    onun için bekliyorum
    burada

    beni arayacaksın
    her yeni aşkta

    onun için bekliyorum
    onun için bekliyorum
    memnuniyetle - hâlâ burada
  • 1960'lardan beri piyasadadir seyyal taner. sanirim 60'larin ortasinda, lise sonrasi gittigi ispanya'da sinema kariyerine baslamis. oradan hollywood'a da gecmis, fakat kisa surede geri donmustur. turkiye'ye dondukten sonra pek cok avantur filmde boy gostermistir uzun yillar boyunca. degisik, marjinal gorunusu yuzunden hep kotu, sirret kadin rolleri yakistirilmistir kendisine. seks filmlerinde de gozuktugu sehir efsaneleri arasindadir.
    muzikle de 70'lerde ilgilenmeye baslamis kendisi. bir ara mogollar'in canli performanslarinda dansci olarak da gozukmus. ilk buyuk hiti, 1976'da cikardigi son verdim kalbimin isine. 70'ler sonu ve 80'ler boyunca trt'de en cok gorunen popculardan biri idi. sanirim filmlerinin etkisinde kalmistik, hep 'manyak kadin' diye bakardik hatuna. hafizam beni yaniltmiyorsa, mfo'culer daha henuz ele gune karsi ile patlamadan once, seyyal taner'in arkasinda, gitar calip vokal yapiyorlardi. ele gune karsi'da aslinda seyyal taner icin yapilmis, fakat kendisi bir tv programinda giydigi salda arapca tekbir yazdigi icin trt'nin boykotuna ugramis, trt'de cikmayan albumlerin gumledigi bir donem oldugu icin, seyyal sarkiyi mfo'nun soylemesine izin vermis ve tarih yazilmistir bir nevi.. anne tarafindan urfali bir aga ailesine mensup olan seyyal'in, marjinalligi yuzunden, bu aile tarafindan reddedildigi, urfa'ya girisinin yasaklandigi da 80'lerde dost meclislerinde donen rivayetlerden biriydi..
    91'de alladi pulladi ve 93'de geliyorum(?) adli albumleri cikardiktan sonra, sarkiciligi biraktigini saniyordum ama donmus tekrar aldigim duyumlara gore.
  • ilkokul birinci sınıftayken bir arkadaşımın ablasından duyduğu ve bizlere tanıttığı, bu sayede çok etkilendiğim şarkıcı. çıkan son albümünü almıştım. ilk kez evde tekken egzotik dans figürleri üretmem de bu döneme rastlar.. pek sempati beslerdim kendisine ve şarkılarına. kırk yıllık kani olur mu yani adlı şarkısı beni o kadar derinden vurmuştu ki, bu atasözüyle ilgili kompozisyon yazmıştım..
    (bkz: ilkokul yılları)
hesabın var mı? giriş yap