hesabın var mı? giriş yap

  • ulan yine kimi tahrik ettin de dayak yedin acaba. şiddete karşı olsak da, insanın içi bir huzur kaplamıyor değil.

  • gurur duyulması gerek olay. fakat burda konuşulması gereken şey bu insanların neden çalışmalarını türkiye’de değil de yurtdışında sürdürdükleri/sürdürmek zorunda oldukları. bu da bizim utancımız olsun. hükümet utanacak değil ya.

  • geleneksel bir adamım sanıyorum. çocukken evde pide veya lahmacun içi hazırlanırdı. babamla pideciye giderdik. babam sosyal becerisi yüksek biriydi ve pideci ustaların onu hemen tanımaları, sohbet etmeleri ve bana ilgi göstermeleri hoşuma giderdi. pidelerimizi alır, eve dönerdik ve evde ayranı, turşusu, salatası ile muhteşem bir sofra bizi beklerdi. dumanı tüten pideleri yerdik. o günler zihnimde baya yer etmiş. seneler sonra ben de bu geleneği devam ettiriyorum baba olarak. hemen hemen her pazar içimizi hazırlar, oğlumla pide yaptırmaya gideriz. ustalarla sohbet eder, hamurun açılışından pişmesine kadar tüm aşamaları oğluma yakından gösteririm. ikimiz için de anlamlı bir rutine dönüştü artık. evde de o yıllardaki gibi ayran, turşu ve salata bizi bekler. dediğim gibi geleneksel bir babayım ve çocukken iyi hissettiğim anlara dair aklımda ne kalmışsa oğluma da yaşatmaya çalışıyorum. çünkü bir çocuğa gelecekte iyi hatırlayacağı hoş anılar bırakmanın kıymetini en çok kendimden biliyorum.

  • 15 yıl önce soruları çalanlar şu an hakim, savcı, adli tıp uzmanı, emniyet amiri, kaymakam ve devletin kilit noktalarında bürokrat. bunların verdikleri raporlara ve kararlara şaşırmamak lazım. tek bir talimatla istenen karar çıkıyor, istenen kişi ceza alıyor ya da beraat ediyor, istenen festival iptal ediliyor, istenen kişi gözaltına alınıyor.

  • https://scholar.google.com/…btng=&hl=en&as_sdt=1,31

    google scholar'a gore bir cogu ciddi derecede atif almis 286 yayina sahip. kimi turkce kimi ingilizce. bunlarin ne kadari hakemli dergilerde bilmiyorum (ayrica sosyal bilimlerde basilan makalelerin nasil hakem kontrolunden gectigini de bilmiyorum). her seye ragmen saglam miktarda atif aldiklarini da goz onunde bulundurursak ortayli oldukca iyi bir yayin gecmisine sahip.

    bunu bir kenera birakirsak su makalesinin ismi cok ilgimi cekti:

    [pdf] devenin taşıma maliyeti eğrisi üzerine bir deneme
    i ortaylı - ankara üniversitesi sbf dergisi, 1973 - dergipark.ulakbim.gov.tr

    insanlar sag sol diye tepinirken ortayli'nin bunlara kafa yormasi ve 40 yil bu cizgiyi surdurmesi etkileyici.

    edite edit: sosyal bilimlere akademik anlamda hakim degilim ama "yazdigin kitabi tanimam" demek cok da anlamli gelmedi. bu yaklasimla edward said'e de senin yazdigin kitap (oryantalizm) d&r'da satiliyor, bilimsel degil diyebilirsiniz ama cok ciddiye alan cikmaz. onemli olan atif almak ve zamanin testinden gecmek. bu butun disiplinler icin gecerli.

  • gta 6 sızıntıları hakkında şüphe duyanlar için birkaç açıklama

    -bazı kişiler oyuna gta 5 modu tarzından şeyler söylüyor, oyunun böyle gözükmesinin temel sebebi daha yapım aşamasının sonunda olmamaları. unutmayın, bu görüntüler oyunun son hali değil ve açıkça son haline bayağı bir uzak.

    -oyunlarda önce animasyonlar, senaryo ve seslendirme benzeri şeyler hazırlanır. tüm bu konseptler üzerine oyun içi karakter modelleri geliştirilir ve oyunda ki her şey aşama aşama ilerler. yani harita 9. aşamadaysa modellemeler, 2. aşamada olamaz, hepsi birbirine uyacak şekilde aynı anda aşama atlar. bir programda üst düzey kalitede bir model geliştirilip oyuna aktarılmaz, aşırı basit bir model koyulur ve oyun geliştikçe bu model geliştirilir. aynısı harita ve dünya için de geçerli.

    -oyundaki bugların olabildiğince az olması için oyun her aşamada test edilir. sızan görüntüler büyük ihtimal oyunun yapım aşamasının ortalarından önceki görüntüler. yani bazı animasyonların, modellerin kaza testlerindeki araçların içindeki modellere benzemesi çok normal.

    -tahminen modeller, harita, dünya hatta animasyonlar son aşamadan oldukça uzak ve düzenlenecek tonlarca şeyi var, buna rağmen mekanlar fazlasıyla gerçekçi ve bazı kısımlarda gta 5'den bile daha iyi gözüküyor. bu versiyonun 2019 ya da 2021 tarihinden olduğu iddiaları da göz önünde bulundurulursa şu anki aşamada gta 6 bu görüntülerin hatrı sayılır bir şekilde önündedir.

    -ayrıca erken oynanış testlerinde (bu görüntülerde de oyunun test edildiği bariz) grafikler önemsizdir. önce oynanış kalitesi belli bir düzeye getirilir, dediğim gibi konseptler buna göre gerçekleştirilir ve oynanış son halini alana kadar gelişmeye devam eder. şahsi düşüncem bu görüntülerde bile son halini alınca gta 5'i rahat bir şekilde aşacağı belli olan oynanış görebiliyoruz.

    oyun kötü çıkabilir, rockstar kalitesine zarar verecek bir şey olabilir ya da aksine yine zamanını aşan mükemmel bir yapım geliyor olabilir. yazıda anlatmak istediğim bu görüntülerden iyi veya kötü bir sonuç çıkarmanın anlamsız olduğu. oyun bu görüntülerden çok daha iyiye gitmiş olablir, kötüleşmiş olabilir ama oyun geliştirmenin amacı yapım aşamasındaki bir oyunu her aşamada daha da iyi yapmaktır ki rockstar'dan kötü bir şey beklenir mi size kalmış.

  • ulan bir kere de şu başlığa girdiğimde cevdet bey ve oğulları'na kafam girsin, kara kitap'ı üç sayfa okuduktan sonra duvara fırlattım, beyaz kale ne sikko bir kitap, kafamda bir tuhaflık'ı tuvalette mi yazdın tarzı yorumlar göreyim be, bu seviyede de olsa adamın kitaplarıyla ilgili yorum yapın bir kere de. varsa yoksa siyaset, hepiniz beyinsizsiniz.

  • "bir kisi bir yere bakiyorsa orada ilgilendigi bir sey vardir. bir kisi bir seye ozellikle bakmiyorsa orada ilgilendigi bir sey kesinlikle vardir."

    tarzinda bir cumlesi vardir freud amcamizin. cok severim. guvenirim ve kendimde test yapip onaylamisligim da vardir...

    simdi hal boyle olunca digerleri de boyledir diyebiliyorum kendimce. kendi kendime. su an olmasa da benim de vaktiyle platonik takildigim birisi vardi.

    karsilasiriz: kafasini one egip yere bakar.
    yan yana yurumek zorunda kaliriz: tam aksi istikamete bakar.
    ayni ortamda bulunuruz: telefonuyla ilgilenir.

    falan filan. n.s.a. bu kiz beni siklemiyor, belli. boyle dusunuruz. ama isin icine freud girince "hatun bana hasta. acilsa da kurtulsa garibim" falan diye dusunup sanki ben ona degil de o bana platonikmis triplerine giriyorum. ortada yanlis bir sey var ama cozemedim.

  • oscar töreninde ödülü elinden alınan la la land ekibi gibi kaldı ya la sahada psg. bu sene ne ters köşeler yapıyorsun ya rabbelalemin...

  • sana baktığı zaman gözlerindeki mutluluğu görmek, senin için vazgeçebildiklerini görmek, seni sen olduğun için sevdiğini hissetmek ve kafa kafaya verip evlilik hayalleri kurabilmektir.

    yeri geldiğinde annen gibi kalın giy demesi, yeri geldiğinde bebeğin gibi onu beslemeni istemesi, yeri geldiğinde dostun gibi dertleşebilmen, yeri geldiğinde sevgilin gibi sarılabilmek ve zamanı geldiğinde onu hastane yatağında yeni doğmuş çocuğunla görebilmektir.