• muhabbet kuşu büyüklüğünde, kısa kuyruklu, rengarenk, güzel mi güzel bi papağan cinsidir. sesleri taklit etmeye çalışır ama konuşamaz. anca ıslık çalar, çığırır. çok fena ısırır, kanatır, isterse delik deşik eder. keyfi yerindeyse uzatır kafasını sev beni der.
  • çok şirin bir hayvan bu. gözlerinin etrafında beyaz halkalar var. kendisi genelde yeşil oluyor ama kanatlarının ucu ve kuyruğu kırmızı çoğunlukla.
  • afrika kokenli papaganlar olup bi suru renk mutasyonlari vardir. otusleri tekrarli ve kisa haldeyken cin iskencesi gibi gelir insana.
  • gagalari makas gibidir. kagit keser, karton keser, tahta keser, mustafa keser.
  • insan etinin tadina bakmadigi zamanlarda bile bos durmayip kafeste gagasini bileyleyen melun hayvan
  • eve gelen misafirlere kafes tellerine kafa atarak gozdagi veren asabi yaratik
  • ben de bi papaganimiz olsun, bi iki kelam laf etsin istedim, hatta belki sarki bile soyler diye ummadim degil, adi papagandi, ama cennet papagani biraz farkliymis. islik calarmis diye okudum genelde. ama bizimkinde nedense bi gariplik vardi.

    bi kere bizim hayvan islik calmiyor, tisliyordu. burdan yola cikarak bi yilanla ciftlestirilmis bir kustan dogma bir melez sandik kusumuzu.
    sonra hayvan tislamasiyla birlikte, ciftlesmedigi halde tek basina yumurtladigi yumurtayi korumaya ve ustunde oturup oylece bakmayi uygun gordu. biz burdan da yola cikarak bi tavukla ciftlestirilmis bir kustan dogma bir melez sandik kusumuzu.
    en sonunda da hayvan iyice cildirip kafesin ordan gecen her turlu canliya saldirmaya basladi. biz burdan yola cikip pitbulla, ... yok daha neler..

    velasil kelam, garip hayvandir cennet papagani.
    belki de adini ablam cücü koydu diye metabolizmasi bozuldu. bilemiyorum...

    ya da hayvan normaldi de, biz garip bi aileydik kimbilir?
    zira yine bizim aile degil miydi, 2 ayak ustunde ziplayarak gezen bir kopege ve yan yuzen baliklara sahip olan gecmiste???
  • kafesteki yuvasina namusu gozuyle bakip yuvasina el surenin ellerini parcalamayi kendine gorev edinen terminator.
  • küçükken (ilkokul yıllarımda) kafesinden çıkarıp evin içinde uçması için serbest bıraktığım, ardından kesilen elektrik yüzünden yere konması itibariyle benimde bir güzel üzerine basmamdan dolayı çok pis ezdiğim kuş türüdür. halen üzülür üzülür ağlarım. lakin pek bi şekerdi, gökkuşağı misaliydi. (bkz: ezerek öldürmek)
    (bkz: ayyyy igrencsin)
  • yeni oda arkadasim. butun gun susup yemek yiyip sabah hava aydınlanmır aydınlanmaz beni uyandırıyor.
    ufakken daha bir korkak oluyorlar. bolbol uyuyorlar. fazla insan toplanmaması gerekiyor. kafese el sokmak, kafese vurmak, yuksek sesle konusmak bu sevimli yaratiklari korkutmaya yetiyor. ayni bir bebek gibi ilgilenmek, soguktan korumak yasadigi yeri temzi tutmak suyunu ve yemini sik sik yenilemek lazim. yemek yerler yanina yavasca yaklasip onu urkutmeden izlemek sizi ona alistirir. el ile cekirdek veya sebze meyve yedirmekte size alismasi icin iyi bir yol. sizin yuzunuzu nekadar cok gorurse o kadar cabuk alisir.
hesabın var mı? giriş yap