• ayrıntılar için

    (bkz: tylol hot aferin theraflu katarin)
  • her defasında gidin ve mecburen o muayene ücretini ödeyin diye yapılmış bir uygulamadır.

    zira son zamanlarda ilaç fiyatlarındaki düşük seyir yüzünden, hastalar ilaçlarını eczaneden kendileri almaya başlamışlardı.

    misal ağrı kesici ateş düşürücü parasetamol etken maddeli parol' ün fiyatı 1,50 tl' yi geçmez. oysa ki aynı ilacı doktor yazdığı zaman min. 7 tl' den başlar. kapiş
  • viagra için de geçerli mi acaba, devlet bu konuda derhal bir deklarasyon şeytmeli.
  • ikide birde "bizden once ekmek bile karneyle veriliyordu" diye bagirip cigiran bir hükümetin yavas yavas herseyi karneye baglamaya baslamasi. ulan agri kesici icin doktora mi gidilir.
  • avrupa'nın çoğu şehrinde böyledir usul.
    ama antipsychoticler, antibiotikler gırla alınıyor memleketimde. (ki hata)

    tabi şimdi bu entry karşı duruş olabilir, ama değildir.
    reçete ile ilaç alımı kadar ferah ve rahat birşey yoktur. hele hasta hastalığını biliyorsa, bilinçliyse.
    ama bilinçsiz ilaç tüketimi de çok yaygın ne yazık ki.
  • sağlık alanındaki çalışmaları ile çok övünen hükümetin arkasından ne çıkacağını, çıkmayacaksa yani mal mal fazla düşünmeden bu fikri çıkardılarsa ne zaman böyle bir düzenleme yok diye kıvıracakları yeni icraatı. arkasından yandaşlara çıkar sağlayacak bir düzenleme gelmeyecekse işleme şansı yoktur.

    gecenin köründe insanın başı, dişi ağrıyorsa en yakın eczaneye gitmeye mi çalışacak önce hastaneye gidip sonra mı ilaç kovalayacak. her yer istanbul değil, küçük yerlerde belli bir saatten sonra ulaşım yok ve taksi çok pahalı, evi hastaneye uzak olan fakir halk ne yapacak, gecenin bir yarısı bir ağrı kesici yazdırmak için taksiyle şehri mi gezecek.

    bir ara cüneyt zapsu'nun ilaç da satılacak marketler açacağı söyleniyordu. benzer bir düzenleme yapılabilir. bazı gerçekten reçete ile satılması gereken ilaçlar eczanelerde satılmaya devam eder, reçetesiz satılanlar badem bıyıklı bir iş adamının marketlerinde satılmaya başlanır bundan sonra olur biter.
  • goz damlasinin receteli satildigi bir ulkede normaldir.
  • tek iyi yanı gereksiz antibiyotik kullanımını azaltmak olacaktır. ancak sadece bir-iki ilaç grubu açısından iyi sonuç verecek bu tip bir karar almak çok abartılılıdır. neden gereksiz bir karar olduğuna dair yeterli sebepler yazılmış zati.

    "eczaneden reçetesiz ilaç alımının yasaklanması" olarak değiştirilmelidir başlık.

    çünkü yine bir yasak, yeni bir yasak...
  • ilaç israfını arttıracak uygulamadır. doktora her gidişimde başım ağrıyor, grip oldum, moralim bozuk, canım gripin çekti dememe sebep olacaktır. hastahanede zorla vermedilerse ilaç kullanmayan ben dahi "günün birinde gece lazım olur" diye sözlü anlatıma dayalı olarak alınabilecek olan her ilacı tek bir muayene ücreti ve daha da önemlisi tek bir hastahane ziyaretinde aradan çıkartmak isteyen biri haline geldiysem siz düşünün yaşlı teyze ve amcaları.

    bir de erkeklerin cüzdanında eskittiği prezervatiflerin yanına son kullanma tarihi şaibeli ertesi gün hapları eklenecektir zira bu ülkede aciliyet olursa o ilaçları yazdırmak cesaret ister.

    ek: arkadaş gerek alternatif ilaç özendirilmesi gerekse doktorların firmalar ile anlaşmaları oluyor, mesela ben gaviscon yazılmasını istediğimde doktor yazmazsa ne olacak? ilk reçetede adını öğrendikten sonra bittikçe 5.25 tl verip evime getirdiğim ilacımın yerine kullandığım ama bir halta yaramayan alternatifini yazan bir doktor olursa nereye ve nasıl itiraz edeceğim?

    temenni: reçetesiz satılmayacak yerine gelin bunlara 3tl vergi ekleyin; hem gereksiz hastahane yükü olmasın hem de "yazmıyorum" tribi ile uğraştırmayın.

    kullanmaktan kaçmadığım bir ilaç var onu da siz kaçırmayın lan.
hesabın var mı? giriş yap