4 entry daha
  • emre kongar'in soyledigi sey iddia bazinda gayet anlasilir ve gayet mumkun, diyor ki: "islamci denebilecek ideolojik cizgide olan organize bir grup var, bunlar organize bir sekilde calisarak eksi sozluk gibi bir medyada bazi kisi ve kurumlar, ideoloji ve siyaset hakkinda karalama kampanyasi surdurup, kamuoyu yaratiyorlar. bu kisilerin olusturmaya calistigi etki de ben ve temsil ettigim durus, cizgi ve siyaseti disliyor, siz de o kaynaklardan benim hakkimda yazilanlari okudugunuzda negatif bir kamuoyu olustugu sanrisina kapiliyorsunuz. bana bunlarla gelmeyin"

    simdik. eksi sozluk'un sagi, solu, onu, arkasi muhtelif fikir, ideoloji, durus ve politikalarla cevriliyse de, eksi sozluk bireylerden olusuyorsa da, "eksi sozlukte her tip adam var"dan hareketle eksi sozluk'te herkesin varsayilan musterek olan otonom bireyci cizgide hareket ettigini de iddia edemeyiz. "eksi sozlugun tamami ergen ve duduktur, eksi sozlugu islamcilar yonetiyor, eksi sozluk geylerin yonetiminde, eksi sozluk ajdari cokertme girisimine baslamis" tipi genelleyici yargilara yapilagelen "eksi sozluk bir mozaik, her tur adam var, bize nasil siz dersiniz?"e indirgenebilecek savunma ve karsi elestiriyi bu ornekte yapmak cok mantikli olmuyor (ozellikle belirtmem lazim: "otonom bireylerden olusan toplum" temelli bir savunmada "bize siz demeyin" derken "biz" demek hic bir sekilde makul ve mantikli olmuyor.)

    kolektif bir bilincle hareket eden ve bu sekilde turkiye'nin en nefesi guclu internet sitelerinden olan eksi sozluk uzerinden bir kamuoyu yaratmaya calisan bir siyasi/ideolojik grubun pekala emre kongar ve turevi temsilcilere yonelik disipline edilmis bir karalama kampanyasi baslatabilecegini, bu disiplinli, yogun muayyen eylemlerin de bu cogulcu bilinc ile bir sahsin basligindaki entrylerin cogunluguna hukmedebilecegini zitamayiz. emre kongar, boyle bir cerceveden bakilirsa organize ve mobilize bir eylem grubunun hedefi olarak karalaniyor olabilir. islamcilarin da yine bu anlamda eksi sozlugu etkilemeye calismasi, komik, gulunc ya da akil disi bir iddia degildir.

    komik, gulunc ve akil disi olan boyle bir grubun varliginin ve etkisinin iddia edilmesi degil, emre kongar'in kendisine yonelik elestirenlerin cogunlukla/en etkili bicimde/yalnizca organize islamcilar olduguna hukmetmesi, bu sekilde mazlum, magdur lansmanini yapmasidir. emre kongar'in bir sosyolog olarak sefaleti, statuko kalemsorlugu ve nice baska zaafi islamci olarak nitelenebilecek kesim kadar, solcu, liberal, anarsist kesim tarafindan da dile getirilmistir, herhangi bir kolektif eylem planina uymayan tekil yorumcunun da istigal alani olabilir, tekiller birleserek bir cogul da olusturabilir. kanimca emre kongar hakkinda yapilan bir cok kolektif/bireysel merkezli olumsuz elestiriyi hak edecek cap ve kalibrede bir ideologdur. ideologlugun harci geregi de, elestirinin icerigini ve konusunu degil, bicim ve metodolojisini vurgulayan, kanaat polemigine kacan bir yapisi vardir.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap