• her mahallede bulunur. yoldan geçerken, tüm dükkanlardan selam alır, her yere selam dağıtır. özellikle, semt dışından bi arkadaşla dükkana girdiğinde böyle bir havalara girer, efendime söyliyeyim "gariban emekçinin yanındayım" triplerinde konuşur. kuruyemişçiyse söz konusu esnaf tezgahın arkasına geçip bi avuç yemiş alır. "şükrü abi çayın var mı yaee" diye yabancı arkadaşa bakarak konuşur falan... kof bir ego durumu yaşanır aranızda.

    ben de böyle bi adamım aslında. ama tabi bu esnafla iyi geçinme durumunu iyi ayarlamak lazım geliyor. o ince çizgiyi geçince sana iş yaptırıyorlar, biçimsiz şakalar yapıyolar. hadise çok acayip yerlere geliyor. adam arkadaşının yanında muzur hikayelerini anlatıyor. hatta "geçen depoya bi karı indirdim lokum" türünden bulvar gazetesinde görsek dahi inanmayacağımız dravdan anılara kadar gidiyor.

    ancak gerçekten birileriyle iyi geçinmenin faydasını görürsünüz. yani "sen yabancı mısın parayı sonra getirirsin" ikramından tutup beleş bardaklara kadar. eskiden daha heevesliydim gerçi. en son kendimi nası zorladıysam hava atıcam diye arkadaşım "oğlum bizim van'da bi orospu var o da senin gibi böyle meydana geçip herkese el sallıyo" dedi de duruldum.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap