58398 entry daha
  • 2013 yılında 44bin tl'e görsel şu listeden bir araçsatın alabiliyorken,

    2022 yılında aldığı yetkinin de etkisiyle, 44 bin liraya bir adet cep telefonu satın alabiliyorsunuz. (bkz: iphone 14)

    üstelik 2013 yılında yeni çıkan bir iphone ürününü 3-4 maaş ile satın alabiliyorken, 2022 yılında ise, en az 6 asgari ücret ile bu ürunu satın alabiliyorsunuz.

    üstün ekonomi bilgisini daima halkın menfati için kullanan asrin lideri, bu vesile ile halkını trafik kazalarından koruduğu gibi aynı zamanda gençlerin de teknoloji bataklığına düşmesini engelledi.

    "faizin sebep enflasyonun sonuç "oldugu fikrini iktisad alemine kabul ettirmese de, enflasyonu %80nin üzerine çıkartarak adeta kariyer rekoru kırdı. ve yeni başarılar, yeni rekorlar kırmak için de kolları sıvadı. 2023 büyük hedef, büyük resme odaklan türkiye...(rakamlar tuike göre)

    son 9 senedeki başarılarına bakıldığında küçük bir hesap yaparak 2031 yılı için öngörüde bulunacak olursak, 2031 yılı için iphone tahminimiz 340 bintl seviyesinde olacaktır. tabi bu durumda standart 4 tekerlekli bir araç ise 3 milyon tl gibi bir rakama satın alinabilecektir. bu açıdan bakıldığında yerli otomobil üretilirse şayet, vatandaş 2031 yılında bu araca 8 milyontl gibi bir para ödeyerek binebilir. tabi bu durumda yıllar önce tl'den attigi 6 sıfırın, 3 tanesi geri gelmiş olacaktır. ve başımızdan eksik olmazsa, hedefinde 6 sıfırı tekrar türk lirasına eklemek vardır. (bkz: allah başımızdan eksik etmesin)
    çünkü işleri yoluna koymak için biraz zamana ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. 67 yıl daha ülkeyi yönetebilirse her şey daha iyi olabilir. ve herkesin 37. şansı olmalı.
15260 entry daha
hesabın var mı? giriş yap