4 entry daha
  • yakın zamanda böyle bir sınav üzerimden geçmiştir, başka insanlar yaşamasın böyle bir şeyi diye ibretlik hikaye olarak paylaşıyorum bu anıyı. çünkü bu sadece bir sınav değildi, hayatımdan bir günü çalmış lanet bir halttı, siz siz olun sözlü sınav deyince kaçın, uzaklaşın, tanımamazlıktan gelin. el mahkum durumdaysanız da dua edin ki çok acımasın.

    her şey hocanın yetmiş küsür kişiye gruplara ayırmadan aynı saatte odasının önünde görmek istediğini beyan etmesiyle anlaşılmıştı. uzun sürecekti. sabahın erken saatlerinde hocanın kapısına gelen ohdaesu, hocanın kafasına göre yaptığı listelerde kendi adını göremeyince 'bugün bitmeyecek galiba lan' deyip kendini kampus dışarısına atar, bilardoydu, yemekti derken sıkılır ve geri gelir ancak daha ilk yirmi kişi sınavı olmuştur ve hoca bir saat ara vermiştir.

    sonraki asılan listelerde de kendi adını göremeyince en yakın öğrenci evine gidip vakit geçirilmeye çalışılır, ancak o beklenen 'abi koş listede ismin yazıyor' mesaj bir türlü cep aletine düşmez, artık saat beş olmuştur ve 'abi mesai saati bitti artık yarına bırakmıştır' diye düşünülerek sınavın yarına sarktığından emin olmak için binaya geri dönülür, ama o da ne hocanın kapısının önünde yirmi kişi beklemektedir. lanet edilip kampusun bağında bahçesinde vakit geçirilmeye çalışır ama olmaz, artık ikinci öğretimlerden başka kimsenin olmadığı kampusten de sıkılıp geri dönülür, artık beklemekten hayat fonksiyonları gitmiş arkadaşlarla saçma sapan muhabbetler yapılır. kendinden geçmiş arkadaşlar bina içindeki kedileri kovalamaya, su şisesi kapağı patlatmaya, lise anılarını tazelemek için tuvalette sigara içmeye başlar.

    hoca artık kapısına liste asma işinden vazgeçip kafasına göre çağırmaya başlar, 'evleri uzakta olanlar gelsin' gibi insan olduğunu hatırladığını gösteren cümleler kurar ama bu kadar beklemeye karşılık 'sonuna kadar duracam amına koyayım, bütün günüm heba oldu lan' havasına girilir ve gün batımında hocanın kedisini öldürüp intikam alma planları yapılır. bina içerisindeki kasvetli ortam sıkar ve yeşil alana geri dönülür. kampus köpeklerinin tehditkar bakışları altında çimlere oturup erkin baba'dan senden ayrı dinlenip efkarlanılır. artık onbir saatlik bir beklemeye ulaşmıştır ki son öğrenci olarak sınava girilir, berbat lanet bir sınav performansı sergilenir.

    ve hoca çıkarken şunu der; 'oğlum niye bu kadar bekledin boşuna hem kendine de yazık ettin?'

    e be hocam on küsür saat bekletip sonra adam gibi sınav çıkarmamı bekliyorsanız oha size yuh size çüş size. sözlü kelimesinden soğudum lan.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap