• yirmili yaşlarının sonuna henüz gelmekle birlikte ışıltılı ve başarılı bir kariyere sahip caz ve fusion ustası trompetçi, bestekar, donald harrison jr'ın yeğeni. katrina kasırgası ve yaşattığı felakete atfettiği anthem'le gözüme girmiş, önceki albümlerinden fuzzy tadındaki rewind that ile saygımı kazanmıştır. 2004'te berklee'yi bitirdikten sonra derhal profesyonel müziğe atılan scott'ın eleştirilecek birkaç yanı var kanımca. bunlardan biri giyimi. statükocu olduğumu söyleyebilirsiniz, belki de öyleyimdir. ancak bir cazcının, müziğin en olgun halini sunan bir genç ustanın bling'le bol kıyafetlerle rap mi caz mı yaptığını düşünmek hoş değil. gerçi son aylarda giyimi çok güzel oldu, hargrove gibi olgun bir hava yakaladı gençlik döneminin sonlarına adım adım ilerlerken. ancak anthem'in kapağındaki pozdan kartonetteki fotoğraflara kadar her yerinden "rapper"lık akması hoş değil.

    öte yandan enstrümanını bu kadar arka planda tutmasını (tercihsel olabilir) gençliğine veriyorum. çünkü besteleri o kadar güzel ki, miles davis'in sırayı coltrane'e verdiği günler gibi tıpkı; trompeti aramıyor insan. modern caz için "olmasa da olur, aslolan akustik caz" diyen bu satırların yazarı tarafından ayakta alkışlanıyor genç adam.

    soprano trombon'da iyi olduğu kadar flugelhorn'u çok güzel çalıyor scott. bu zamana kadar freddie hubbard ve roy hargrove kadar iyi çalan kimsenin olmadığını düşünmüştüm, ancak scott bir daha sorgulattı tonuyla. unutmadan, scott'ın litany againt fear gibi bir besteyi yazabilecek kadar sağlam bir yetenek olduğunu not düşerim.

    son olarak, george clooney'nin leatherheads'inde birkaç sahnede yer almış. clooney scott'ın gülümseyişinde louis armstrong'ı gördüğünü söylemiş.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap