26 entry daha
  • julie london tarafından yorumlandıktan sonra 1955 yılında 13 hafta boyunca billboard listesinin zirvesine çıkmış 1953 arthur hamilton bestesi. . listede toplam 13 hafta kalmış , sadece single 3 milyondan fazla kopya satmış, "single"ın bulunduğu lp se 20 hafta albumler listesinde yer almayı başarmıştır.
    notlar:
    *ilginçtir aslında parça bir sinema filminde seslendirilmek üzere ella fitzgerald için yazılmıştı.
    julie london'un eski eşi jack webb* film için (yanılmıyorsam "pete kelly's blues") şarkı seçiyordu. parçada geçen "plebian" kelimesini beğenmedi ve arthur'dan değiştirmesini istedi. arthur ise reddetti ve bunun üzerine jack parçayı filme koymaktan vazgeçti. derken julie parçayı arthur'dan istedi. arthur ve julie "hollywood professional high school"dan sınıf arkadaşlarıydılar. kasım 1955'de piyasaya çıkan parça bomba gibi patladı.
    juşie, sonraki yıllarda julie arthur'un başka parçalarını da seslendirdi:
    -this august ve the thirteenth month (calendar girl albumunden)
    - about the blues ve bouquet of blues (about the blues albumunden) ve bir başka hamilton standardı, "shadow woman" (single liberty)
    ** plebian: roma imparatorluğunda alt sınıfı temsil edenler "pleb"sözünden türetilmiş, avam sıradan anlamında bir ingilizce sözcüktür. (bkz: varoş)
    *** bu parça ve bulunduğu album "julie is her name" sayesinde küçük bir firma olan si waronker'in liberty plakçılığı 1955 senesinde inaılmaz bir ticari başarıya imza attı. julie "liberty girl" oldu. julie london aslında betleheim plakçılık için daha önce 4 parça kaydetmiş ama firma beyenmeyip sözleşme ve album kaydı yapmak istememiştir.
    "jazz standartlarını bestecileriyle değil yorumcuları ile anacaksak bari doğrusunu bulalım bilelim"
    (bkz: jazz standardı)
135 entry daha
hesabın var mı? giriş yap