290 entry daha
  • hücre evine ''güle güle oturun'' a gitmek.

    şaka gibi lan!

    çocukken, anneannemlerde kalırdım. oturdukları apartmanın 3 numaralı dairesi asayiş şube nezarethanesi gibiydi. artık nasıl bir ev sahibi varsa, akıl sağlığı yerinde olmayanlardan, uyuşturucu satıcılarına bir çok kiracı değiştirmişti.

    bir dönem buraya aile görünümlü yasadışı sol bir örgüte mensup militanlar taşınmıştı. tabii küçüktüm o zaman böyle şeylerden uzaktım. bildiğim en anarşik eylem civardaki apartmanların ziline basıp kaçmaktı.

    neyse efendim; her apartmanda olduğu gibi orada da gözü devamlı kapı deliğinde olan meraklı apartman teyzeleri mevcuttu. bunlardan bir tanesi olan ayşe teyze; örgüt evindeki kızlardan birini gözüne kestirerek oğluna bağlamak amaçlı ziyaret yapmış bu eve ''güle güle oturun'' kisvesi altında.

    evde takma bacaklı bir adam var; muhtemelen mayına bastı veya örgüt içi hesaplaşma bilemem! ayşe teyze ilk onu soruyor; ''iş kazası'' cevabı alıyor. sonra beğendiği kızdan bahis açıyor, bu arada evdeki kız sayısının fazlalığı dikkat çekiyor; hepsinin akraba olduğu söylenince inanıyor.

    aradan zaman geçiyor. bir gece apartmanın etrafını polisler sarıp 3 numaralı daireye baskın yapıyor. ev daha önce boşaltıldığı için sonuç alınamıyor.

    tabii o zamanlar ilkokula yeni başlamışım; saat 21:30'da cebren yatırılıyorum; ki bir çocuk için en büyük işkence budur amına koyim, şimdi bir de rtük amca ekranda altyazı geçiyor; olayları sabah misafirliğimize gelen ayşe teyze'den öğreniyorum.

    işin iç yüzü o zaman ortaya çıkıyor işte, adamların aslında örgütçü olduğunu, ayşe teyze'nin de onlara kız bakmaya gittiğini ''flaş flaş flaş'' spotları eşliğinde hayretle izliyoruz.

    ayşe teyze, yıllar evvel rahmetli oldu. bu vukuatı ve bir kase aşureye hiç doğramaya tenezzül etmeden yarım elma koymasıyla akıllarda kaldı.

    bugün bile bahsi açıldığı zaman kimse yüzünü hatırlamıyor ama herkes ''aaa o şu teröristlere ''güle güle oturun'' a giden kadın değil miydi?!'' diye soruyor.

    çocukları da hala bekar. bunda annelerinin onlara örgüt militanı kısmet bulma girişimi de etkili olmuş olabilir, bilemiyorum!
169 entry daha
hesabın var mı? giriş yap