165 entry daha
  • yıl olmuş 2013 ben ayda 68tl ödediğim 8 mb'e kadar sınırsız bağlantı ile youtube üzerinden şarkı dinlerken bile videonun dolmasını bekliyorum.

    bir de hala keseriz kapatırız sansürleriz tehditlerini dinliyoruz kamillerin. bakın açık açık söylüyorum kesmezseniz hatırım kalır. gelip benim evime ulaşan kabloyu koparmazsanız adam değilsiniz. sanki ortada devasa bir hizmet varmış, biz teknolojiyi doya doya yaşıyormuşuz gibi telif hakkının peşinden koşan angutlar dünyanın değiştiğini artık kabul etmeli.

    öncelikle şunu anlamalısınız ki biz tüketici olarak bilginin paylaşıldığı özgür internet dünyasında artık size muhtaç değiliz. siz para babaları olarak bu değişen şartlara ister ayak uydurur ister şu anda yaptığınız gibi beyhude çırpınışlar içinde kendi vizyonunuzu sergilersiniz.

    müzik sizden önce de vardı, sizden sonra da olacak. sinema da öyle.
    müzik sokaklarda, evlerde, kadıköy'ün dehlizlere benzeyen stüdyolarında yapılıyor. hem de en alası, en samimisi en doyurucusu. bu insanlar yaptıklarını maddi beklenti içinde olmadan herkesle paylaşmaktan haz duyuyorlar. sırf onların sahici emekleri bile insanlara ihtiyaç duydukları müziği sağlar.

    sinema desen yüzlerce bağımsız sinema sevdalısı genç var internette. biraz kurcalarsak görüyoruz ki düşük teknik imkanlar ancak sınırsız samimiyet ile harika işler çıkarıla biliniyor.

    üstelik bunlar henüz yeni düzenin bebek adımları. bu tip genç aydın sanatkar gençlere maddi kaynak sağlayacak teknik altyapılar bulunup yaygınlaştıkça sanat emekçilerinin sırtına kene gibi yapışan para babalarının saltanatı da sona erecek. sanatçı ve insan araya kaynak alamdan birbirlerini besleyecek. o gün geldiğinde benim parasını tam ödeyip eksik hizmet aldığım internetimi kesme hayali kuran bu kamiller satacak sanat objesi bulabilmek için sanatçı peşinde değnek olacaklar.

    tüm bu korkunuzun bir sebebi de insanları yanlış anlıyor olmanızdan kaynaklanıyor aslında sermaye sahibi ensesi kalın dostlarım. sanıyorsunuz ki insanlar bedavacı, riyakar, çıkarcı. oysa yükselen yeni nesil çok samimi bir tüketim eğilimi gösteriyor internette. işi önce bedavaya alıyor kullanıyor sonra eğer beğenirse, faydasını görürse maddi imkanı da varsa destekliyor. yeni düzende ticaret "destek" donation kavramları üzerinden ilerliyor. bu yolla milyonlarca dolar kazanan sistemler var internette. rıza ile yapılan bir ticaret sizin için ütopya olabilir ancak yaygınlaşacağı da su götürmez bir gerçek.

    çünkü genel kanının aksine 7 milyar insanın geneli iyi.
    7 milyar insanın çoğunun kendi içinde etik kuralları var. kendi adalet terazisi var.

    çimlere basmayın tabelası asıp o bahçenin yakınlarından geçen herkesi kötü niyetli insanlar olarak değerlendirmek ancak kötü niyetli bir insanın yapacağı iştir. nasıl ki hukukta masumiyet karinesi her zaman esastır. toplumsal yaşamda da iyilik karinesi esas alınmalıdır.

    herkese iyi olduğu ön kabulü ile yaklaşmak ona göre muamele etmek, ona göre ticari sistem kurgulamak geleceğin varlıklı insanlarını belirleyecektir. bugün fulü olan bu ayrım giderek seçilebilir hale gelecektir. şimdiden bunun farkına varıp değişime ayak uydurmak hepimiz için hayırlı olacaktır diye düşünüyorum.

    özetle;
    yasakçı zihniyetinizi sikeyim.

    ne demiştik daha önce,

    biz yeni dünyanın çocukları topumuzu artık kestirmeyeceğiz.
    biz o topu hem üretip hem paylaşıyoruz başkan!
63 entry daha
hesabın var mı? giriş yap