62 entry daha
  • o kadar calismak istemiyorum ki bugun, burayi bile okudum ve her zamanki gibi sorunu cozdum: sahancilar haksizsiniz, laflar hazirladim.

    uc tane tweete zaten tartisma denmez, benim derdim buna gelen eksideki tepkilerle, "ad hominem eminem bahane, dobra ve durust sahan kofti solcu harun'a lafi koymus" seklinde olayi ozetleyenlerle. yani mantiken haksiz olsan bile haksizliginda durust ve tutarliysan daha iyi sanirim. surekli yanlis zamani gosterebilen bir saati, kirik oldugundan gunde iki kez dogruyu gosteren bir saatte yegliyorlar.

    bu abuk standarda gore dahi sahan'in yerin dibine sokulmasi lazim. 1 mayis icin yazdiklarini okuyan kim buna dobra, durust, poz yapmiyor diyebilir? "iscilerimizin, emekcilerimizin alin teriyle kazandiklari hayirli olsun" edebiyatiyla puan toplayip, bir satir altinda tam bir guc seviciligi, tam bir ozgurluk dusmanligi yapan ayni kisi degil mi? polisin yollari, meydanlari kapayacagini biliyorlarmis, bile bile lades, amaclari neymis?

    ulan ulkenin en buyuk sehrinin polis ablukasina alinip, felc edilmesine karsi cikmak yerine devletine domalip, "daha fazla sokun efendim, tesekkur ederim efendim" diye yalvarmalari lazimdi tabii. sonra hemen u donusu, "ne guzel iscilerimiz ankara'da kutladilar bayramlarini...". tabii zaten kazanci yokusu kizilay'a cikiyor, zaten 1977 diye bir yil olmadi, insanlarin tarih bilinci yok. boyle seyler olmamis olsaydi dahi, ulkenin en onemli meydani lan, kapamak ne demek?

    nefret ediyorum fasizme canak tutan sanatci bozuntularindan; tek ortak paydalari "guce muhalefet" olmasi gereken, dogalari geregi buna meyilli olmasi gerekenlerin kimliklerine bu kadar bilincli bir sekilde ihanet etmelerini "dobralik", "halk adamligi" filan diye yuceltip (sacmaladiklari asikar olan durumlarda dahi), sucu kapitalizm konusunda iki yuzluluk yapmis bir adamin ustune cikarmak neyin kafasi?

    burada farkettiginiz sacmalamanin ve farketmediginiz ikiyuzlulugun buyuklugunun, on tane "cakma" solcunun maddiyatcilik/kapitalizm/kurumsallik konularinda -hepimizin az cok yaptigi- ikiyuzluluklerinden daha buyuk ve ciddi oldugunun muhakemesini yapamiyor musunuz?

    bu postal yalayiciligin (postal ayni, kimin giydigi muhim degil) sonucu olarak kendisine twit atildi diye aglayip (aman allahim, twit!), sanal linc gibi bildigin lincle alakasi olmayan uydurma bir kavrama arkasini dayayarak durumunu fazil sayla, yani devlet tarafindan yargilanip hapse atilan adamla ayni kefeye koymak dobralik ve tutarlilik mi? ulan bu igrencligin yaninda harun tekinin yedigi tum haltlari toplasan ne yazar?

    ***

    biri bunlari onceden sezip demis ki, o da guc bu da guc (kapitalizmden bahsederek). yani ikisinin durumunu bu acidan alakali gorup, ad hominem'in konuyla alakasini kurmus.

    degil! kolluk kuvvetlerinin ablukasi, biber gazi, olen insanlar ve hayvanlar, bunlar gercek, somut seyler. bunlar elle dokunabildigin, gotune giren ve acitan seyler. buna muhalif olmamak, ustune besinci kolonu oynayarak "polis de insan" filan demek (canlarim ya, kiyamam) ve sanatci kimliginin etkisiyle bu fasizmin kaniksanmasina yolacmak gercek seyler. "kapitalizmin baskisi" gibi, tamamen ne oldugu belirsiz, kisiden kisiye degisen ve kahve masalarinda degisik boyutlari tartisilacak teorik durumlar degiller (ornegin ben kurumsal sponsorlugun aslinda sanat icin iyi oldugunu dahi savunabilirim ortacagin feodal sanat patronajligina ve 20.yy devlet sponsorlugunda yapilan sanatin icler acisi haline kiyas yaparak ve ictigimiz kahveyle kaliriz. ama suc islemeyen vatandasin, vergisini odedigi biber gazini ve copunu yemesi degisik acilardan yaklasilabilecek bir akademik tartisma degil).

    kaldi ki harun tekin vahsi kapitalizmin atli suvarisi de degil, adam bir tane sponsorluk konusunda prensipsizlik yapmis. olen veya yaralanan? devlet otoritesini kullanarak tahakkum kuran? halkin ortak malini alip ozel kurulusun tekeline veren? yok.

    fanta kalkip ozel silahli timle "barisa rockcilari" toparlayip zorla fanta festivaline goturse ve bilet aldirsa dahi durum bu kadar kotu olmazdi cunku bu gucun mesru olmadigini biliyoruz, karsi cikariz. ama devlet otoritesiyle kullanilan guc mesrulasiyor otomatik olarak.

    hatta bunlar esit durumlar olsa dahi (bak avans 4-0'i buldu, barselona misiniz arkadas), harun tekinin kalkip bunu savunuyor olmasi lazimdi: "yasasin genclik bayrami ve genclerimiz, hepsini seviyorum. ne guzel ankarada izmirde hepsi fanta festivallerinde gencliklerini kutladilar. ama istanbulda kendini bilmez "kucuk bir marjinal grup" tutturdu illa bagimsiz festivallerde eglenecekler, fantaya para vermeyecekler. fanta'nin barisa rock'a cikan yollari kapattirdigini biliyorsun, niye bile bile gidip olay cikartiyorsun, amac? fantanin ozel parali askerleri de insan, yazik degil mi ugrastiriyorsun onlari zorla dayak attirarak kendine"

    ve o zaman bile sahan'dan beter degil, onunla ayni olurdu. o kadar sacma sahana destek cikmak. beter olsun.

    edit: harun tekin kimdir bilmiyorum bu arada, su anlik benim icin bir masal karakteri.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap